Blog

Vara: cum să setați termostatul eficient?

Cum sa setezi termostatul vara

Dacă am crezut întotdeauna că termostatele pot fi neutilizabile vara, este timpul să ne răzgândim. În spațiile în care există un sistem de răcire, este important să setați termostatul eficient și să fim extrem de atenți la gestionarea temperaturii, astfel încât să putem evita atât efecte colaterale asupra sănătății noastre, cât și consumul excesiv de energie. Dar asta nu este totul, pentru că și apa trebuie ținută sub control, așa că iată câteva sfaturi practice …


 1. Evitați temperaturile excesiv de scăzute
  În general, temperatura optimă pe timp de vară este cuprinsă între 26° și 28° C. Alegerile depind în cele din urmă de percepția individului despre căldură, dar merită să ne amintim că, chiar dacă este cald, o temperatură extrem de scăzută poate provoca o diferență excesivă între la interior și exterior și la problemele de sănătate care vor rezulta. Nu mai vorbim de faptul că, cu cât stabilim temperatura, cu atât mai multă energie va fi consumată de aerul condiționat, ceea ce înseamnă facturi mai mari.
 2. Ridicați temperatura noaptea
  Temperaturile exterioare scad noaptea, la fel ca și temperatura corpul nostru scade și necesită de a fi încălzit. Acesta este motivul pentru care poate fi util să setați termostatul, între orele 22:00 și 6:00, la o temperatură mai mare decât în ​​timpul zilei.
 3. Setați aparatul de aer condiționat la minim atunci când ieșiți
  Dacă lipsim de acasă o perioadă lungă de timp în timpul zilei, este recomandat să reglăm termostatul la o temperatură mai ridicată, cu aerul condiționat la minimum. Putem apoi să o pre-setăm pentru a reveni din nou cu puțin timp înainte de a ajunge acasă, obținând astfel un confort termic maxim, fără un consum excesiv de energie. Cu termostatele de nouă generație ale lui Ariston, este chiar posibil să gestionezi temperatura de la distanță, prin smartphone sau computer, grație ARISTON NET, aplicația care este conectată întotdeauna la cazanul nostru, oriunde ne-am afla.
 4. Scăderea temperaturii apei calde menajere
  Având în vedere temperaturile ridicate din exterior în timpul verii, poate fi plăcut – la fel de revigorant – să faci un duș cu apă rece. Deoarece majoritatea termostatelor moderne ne permit să reglăm temperatura apei noastre calde menajere, vă recomandăm să o reglăm la 37° – 39° C pentru a asigura un management optim în termeni de eficiență.