Blog

Confort termic acasă datorită tehnologiilor cele mai verzi și inovatoare

Creșterea prețurilor la energie face din ce în ce mai important să găsești modalități de a economisi la costurile de încălzire și climatizare. Cu toate acestea, dorința oamenilor la soluții durabile a dus la creșterea interesului pentru tehnologiile ecologice care pot oferi un confort termic îmbunătățit în locuințe cu impactul minim asupra mediului. Dar cum să ajungem la asta? Care dintre numeroasele modele de sisteme de pe piață ar trebui să alegem? Haideți să aflăm împreună din acest mini-ghid util despre cele mai inovatoare și accesibile soluții care ajută la protejarea mediului în care trăim și, în același timp, la economisirea facturilor de energie.


 1. Pompe de căldură
  Pompele de căldură sunt o alternativă eco excelentă la sistemele tradiționale de încălzire, deoarece fac posibilă transferul căldurii dintr-o sursă regenerabilă de energie termică, generând energie utilă atât pentru încălzirea cât și pentru răcirea locuinței, un avantaj considerabil în ceea ce privește sustenabilitatea ecologică și economică!
  Ariston oferă diverse tipuri de pompe de căldură pentru a acoperi toate nevoile: de la Nuos Primo 80-100, pentru alimentarea cu apă caldă menajeră, până la inovatorul Nimbus Flex S NET, sistemul complet de înaltă eficiență care poate răci și apă termică și spaţiu.
 2. Cazane cu condensare
  Cazanele cu condensare sunt o altă soluție eco, deoarece reutilizează o parte din căldura conținută în gazele de ardere care s-ar pierde în atmosferă. Pe lângă reducerea nivelului de emisii nocive în mediu cu 75% în comparație cu cazanele tradiționale de generație veche (conform datelor Uniunii Europene), oferă economii de energie de până la 35%. Faceți clic aici pentru a găsi cazanul cu condensare Ariston cel mai potrivit pentru nevoiele dvs.
 3. Sisteme de energie solară
  Considerate de mulți drept sursa de energie eco prin excelență, sistemele de energie solară ne permit să transformăm energia de la soare în energie electrică pentru încălzirea locuinței și producerea apei calde menajere, chiar și în zone geografice care nu sunt deosebit de calde. Toate acestea cu economii imediate la facturile la utilități și fără a genera emisii de CO2! Aflați aici cum funcționează kiturile solare termice ale lui Ariston.