Blog

Alergii: cum să alegi dezumidificatorul potrivit pentru a le combate?

Mucegaiul, praful, tencuiala fainoasă, deteriorarea ușilor și a mobilierului din lemn în general … acestea sunt doar câteva dintre problemele cauzate de umiditatea din casă și, de aceea, este important să o reduceți folosind un dezumidificator, mai ales când ne amenință sănătatea. Mucegaiul și acarienii pot provoca afecțiuni ale tractului respirator și astmului, mai ales la persoanele cu alergii.

În conformitate cu OMS (Organizația Mondială a Sănătății), umiditatea relativă ideală menținută în case ar fi de 50%. Și cel mai bun mod de a face asta este să folosiți un dezumidificator. Iată patru puncte de luat în considerare atunci când alegeți modelul cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

 1. Practicitate
  Unul dintre lucrurile principale de luat în considerare la cumpărarea unui dezumidificator este cât de practic este. Așadar, verificați greutățile: în mod ideal, nu trebuie să depășească 15 kg dacă doriți să-l mutați din cameră în altă cameră. Și dacă acesta este cazul, ar trebui să vă asigurați că are rotile și mânere.
 2. Capacitate de dezumidificare
  Capacitatea de dezumidificare este un alt factor important pe care nu trebuie să îl ignorăm, deoarece cu cât este eliminată mai multă umiditate, cu atât va fi mai eficient, chiar și pe termen scurt. În modelele mai avansate, cum ar fi DEOS 21S de la Ariston, de exemplu, există o funcție electronică pentru a regla nivelul de dezumidificare necesar pentru a combate alergiile.
 3. Cronometru pornit / oprit
  Dezumidificatoarele cu cronometru sunt foarte utile, deoarece vă permit să programați aparatul pentru a porni și opri chiar și atunci când nu sunteți acasă.
 4. Silențiator
  Dat fiind că dezumidificatoarele tradiționale tind să fie destul de zgomotoase și, prin urmare, deranjante, mai ales noaptea, sfatul nostru este să alegem un model cu amortizor, cum ar fi de exemplu Ariston DEOS16.