Blog

Încălzitoare de apă electrice: cum să rezolvi 3 probleme frecvente

Acest mini-ghid util arată cum să rezolvi 3 dintre cele mai frecvente probleme care pot apărea dacă ai un boiler electric. Pentru că mulți dintre voi ați avut problema „apei calde” atunci când faceți un duș sau când auziți zgomote ciudate la boiler. Sau poate că ați observat anumite scurgeri suspecte de apă … Dacă ne pricepem la lucrările manuale, putem căuta singuri o soluție înainte de a chema un tehnician. Iată câteva sfaturi.

 1. Boilerul este zgomotos
  Dacă boilerul electric produce zgomote ciudate, s-ar putea să fie deteriorat din cauza calcarului depus de-a lungul anilor pe interiorul rezervorului. Aceasta este o situație destul de frecventă, în special în orașele în care apa potabilă are niveluri ridicate de calciu. Pentru a scăpa de zgomot, poate fi suficient să procedăm după următoarele indicații:
 • setați comutatorul boilerului la „Oprit” și poate și comutatorul principal de alimentare cu apă al locuinței;
 • închideți supapa de apă în baie pentru a evita inundarea;
 • scurgeți apa (dar nu înainte de a vă asigura că sa răcit) într-o găleată;
 • lăsați boilerul timp de câteva ore și apoi umpleți-l din nou după ce ați redeschis robinetul de apă și reporniți întrerupătorul principal.
  În acest fel, ar fi trebuit să eliminăm zgomotul, precum și să ne eficientizăm boilerul. Deoarece atunci când se acumulează calcar, timpii de încălzire cu apă tind să crească, ceea ce duce la creșterea facturilor la energie electrică. Dacă problema persistă, apelăm un tehnician pentru a efectua o curățare minuțioasă a pereților interiori ai rezervorului.
 1. Nu produce apă caldă
  În primul rând, ar trebui să verificăm dacă robinetele care conectează boilerul electric la instalații sanitare sunt de fapt deschise: dacă există, problema poate fi o supapă de siguranță blocată, ceea ce se întâmplă adesea atunci când un boiler electric este inactiv de multă vreme. În acest caz, pentru a elibera supapa, va trebui să facem ceea ce ne indică broșura de instrucțiuni a echipamentului, dar numai după oprirea comutatorului principal de acasă și închiderea robinetului de apă în baie.
 2. Se scurge
  Dacă se scurge din partea inferioară a boilerului, problema va fi adesea o defecțiune a rezistenței. Pentru a-l elibera de calcar, procedați ca în punctul 1 de mai sus. Dacă problema persistă, vă recomandăm să apelați la un tehnician specializat pentru a înlocui rezistența sau poate verificați dacă este timpul să înlocuiți întregul boilerul electric: faceți clic aici pentru a descoperi cele mai inovatoare modele de la Ariston, care pot garanta performanțe avansate și confort termic ridicat.