Blog

Încălzitoare de apă cu gaz: cum să rezolvi 3 probleme frecvente

inlazitoare de apa cu gaz, probleme frecvente

Boilerul cu gaz este printre cele mai utilizate aparate din casele noastre, deoarece ne permit să avem apă caldă nelimitată fără costuri excesive. Uneori pot apărea probleme, iar unele dintre ele sunt ușor de rezolvat cu un pic de îndemânare manuală: să aflăm cum este în acest mini-ghid util.

  1. Boilerul cu gaz nu funcționează
    Atunci când un boiler nu începe să funcționeze, de obicei se datorează unor motive foarte simple: cum ar fi lipsa de conectare la sistemul de alimentare sau activarea blocării de siguranță a boilerului. În astfel de cazuri, poate fi suficient să opriți și să porniți din nou după câteva minute. Dacă problema persistă, este recomandat să contactați unul dintre tehnicienii noștri.
  2. Nu încălzește suficient apa
    O altă problemă foarte frecventă la boilerele cu gaz este dificultatea de încălzire a apei menajere: în acest caz, defecțiunea este adesea datorată presiunii apei, care ar trebui să fie cuprinsă între 1,5 și 2 bar în condiții optime. Pentru a restabili presiunea la valoarea corectă, este suficient să acționați supapa de reglare. Pentru a evita deteriorarea boilerului și a problemelor de siguranță, vă recomandăm să urmați indicațiile date în broșura de instrucțiuni.
  3. Se oprește
    Se poate întâmpla ca boilerul cu gaz să se oprească brusc, caz în care, mai întâi, ne asigurăm că nu există scurgeri de gaz și apoi consultăm broșura de instrucțiuni pentru a vedea dacă vreun sistem de blocare a intrat în funcțiune. Tot aici, poate fi vorba pur și simplu de o presiune joasă, care nu trebuie să depășească 2 bar. Dacă problema continuă, vă recomandăm să contactați un tehnician, care poate sugera și înlocuirea boilerului cu gaz: faceți clic aici pentru a descoperi cele mai inovatoare modele de la Ariston.