Blog

Încălzitoare de apă cu pompă de căldură: cum să rezolvi 3 probleme frecvente

incalzitoare de apa cu pompa

Pompă de căldură cu apă este una dintre cele mai inovatoare și eco-durabile soluții pentru producerea apei calde menajere. Dar anumite probleme minore pot interveni uneori cu funcționarea perfectă: să aflăm împreună, cu acest mini-ghid practic, cum să identificăm prompt problemele cele mai frecvente și să le rezolvăm.

 1. Nu mai produce apă caldă
  În cazul în care pompă de căldură cu apă nu produce suficientă apă caldă sau deloc, se poate datora mai multor motive: schimbătoarele de căldură, de exemplu, pot fi încărcate cu calcar sau filtrul ar putea fi murdar. În mod alternativ, supapa poate fi închisă sau chiar blocată. În aceste cazuri, sfatul nostru este să contactăm unul dintre tehnicienii noștri și să facem o întreținere a pompei de cădură cu apă.
 2. Factura la energie electrică este încă mare
  Am instalat o pompă de căldură cu apă, dar factura de energie electrică este încă mai mare decât ne așteptam?
  Verificați imediat tariful aplicat în contul energetic. Majoritatea operatorilor oferă tarife speciale exclusiv pentru proprietarii pompelor de căldură. Prin urmare, sfatul nostru este să faceți cumpărături pentru cele mai bune oferte care se potrivesc nevoilor și stilului dvs. de viață.
  Aflați aici cum este posibil să economisiți în medie cu o pompă de căldură și să vedeți impactul pozitiv pe care îl are asupra mediului.
 3. Pompa de căldură produce zgomote
  Ca toate sistemele de încălzire, o pompă de căldură cu apă produce vibrații și, uneori, zgomot, ceea ce poate fi enervant, în funcție de model și mai ales dacă este instalat în interior. Pentru a rezolva această problemă, putem pune pompa de căldură pe o placă specială pentru a absorbi vibrațiile și a amortiza zgomotul. Dacă nu aveți încă un încălzitor de apă cu pompă de căldură, dar vă uitați la diferitele produse de pe piață, vă recomandăm să alegeți un model cu funcție SILENT, de exemplu, cum ar fi NUOS PRIMO A + de la Ariston.