Blog

5 sfaturi pentru un stil de viață mai durabil

Durabilitatea a devenit un concept de care trebuie să avem în vedere toți în viața noastră de zi cu zi. Într-adevăr, a decide să ne reducem utilizarea resurselor naturale este un angajament care este necesar pentru protejarea sănătății planetei pe care trăim și pentru asigurarea unui viitor pentru aceasta. Acesta este motivul pentru care este important să adopți un stil de viață mai durabil, care să aibă grijă de mediu, care încearcă să evite sau să reducă cel puțin deșeurile folosind resursele naturale mai inteligent. Putem începe prin a privilegia sursele de energie regenerabile și inepuizabile. Iată 5 sfaturi despre cum să adopți un stil de viață mai durabil, fără să sacrifici confortul.


 1. Alege un cazan cu condensare …
  Se știe acum că o mare parte din poluarea atmosferică din orașele noastre se datorează emisiilor nocive ale gazelor reziduale provenite din sistemele de încălzire. Deci, dacă vă confruntați cu problema alegerii unui cazan și doriți să adoptați un stil de viață mai durabil, sfatul nostru este să optați pentru un model cu condensare care reutilizează căldura latentă transformându-l în energie și reducând emisiile de oxizi de azot (monoxid de azot în particular) în aer.
  Nu mai vorbim de faptul că transformarea căldurii latente în energie ne permite să reducem consumul de energie electrică cu aproximativ 20%. Faceți clic aici pentru a găsi modelul de cazan cu condensare Ariston cel mai potrivit pentru nevoile și obiceiurile dvs. 2.… sau o pompă de căldură pentru a se încălzi și a răci mai durabil
  Dacă sunteți în căutarea unei surse regenerabile și inepuizabile de energie, ar trebui să luați în considerare pompele de căldură care utilizează căldură naturală (cel mai frecvent aer, dar și apă sau sol) pentru a produce energie. Achiziționarea unei pompe de căldură înseamnă a avea peste 70% din necesarul anual de căldură acoperit de natură. Uitați-vă la pompele de căldură ale lui Ariston aici.
 2. Alegeți un termostat inteligent
  Poate că nu mulți știu acest lucru, dar acum există o serie de modele de termostat inteligente pe piață, cum ar fi Cube S NET, de exemplu, de la Ariston, care fiind conectat prin internet la serviciul local de prognoză meteo poate asigura că locuința este încălzită eficient în orice moment sau zi.
 3. Mențineți temperaturile scăzute
  Știați că menținerea temperaturii apei calde este puțin mai scăzută decât ne-am obișnuit, între 30° și 55° C, face posibilă economisirea cu până la 20% pe an a facturilor de energie? Află pentru tine!
 4. Exploatează energia solară
  De ce să nu exploatăm energia soarelui pentru a încălzi casa și apa noastră? Folosind panouri solare, de fapt, este posibil să absoarbă energia produsă de soare și să o transforme într-o resursă termică: aflați despre potențialul sistemelor de energie solară ale lui Ariston aici.