Blog

Unde în casă să instalați un cazan de gaz?

image043

Fie că vă mutați într-o casă recent construită sau anterior locuită sau decideți să o revoluționați pe cea în care vă aflați, mai devreme (ar fi mai bine) sau mai târziu, va trebui să decideți unde să puneți boilerul pe gaz.

Să aflăm cum se întâmplă cu Ariston, adevăratul specialist în apă caldă menajeră.

Prima întrebare care trebuie pusă este ce spune legea?
Pentru început, interzice instalarea boilerelor pe gaz în anumite poziții sau în anumite încăperi, de exemplu în dormitoare, garsoniere, camere fără aerisire, deasupra plitelor sau alte surse de căldură. În caz contrar, este posibil să instalați unul atât în ​​camerele unei case sau ale unui birou mic, cât și în exterior într-o manieră semi-protejată, fie pe peretele unui balcon, al unei fațade sau al unui perete perimetral.

Apoi există cazangerii (niciodată nu se află sub nivelul solului) unde pot fi instalate boilere cu gaz, cu condiția respectării stricte a reglementărilor de ventilație.
Un boiler trebuie conectat la o rețea de gaz sau de metan sau (cu o modificare a duzelor) la GPL, la rețeaua de apă și la o sursă de alimentare (electricitate sau baterii) pentru a furniza o scânteie pentru a declanșa combustia.

Pentru a instala unul exterior, adică în contact cu atmosfera, trebuie să fie echipat cu un kit antigel pentru a opri conductele conectate sub boiler ca să nu înghețe. Kitul anti-îngheț este un sistem cu un termostat de control care detectează temperaturi sub -5 ° C și încălzește câțiva electrozi sau rezistențe care la rândul lor încălzesc conductele de conectare pentru a le opri înghețarea.

Este important să ne amintim că este obligatoriu ca boilerele instalate în exterior să fie etanșate, astfel încât flacăra trebuie să fie închisă complet de sticlă, astfel încât rafalele de vânt să nu poată stinge combustia sau să împiedice aprinderea.

Se poate instala unul în bucătărie? Cu siguranță. Poate fi instalat în orice cameră unde există și apă și energie electrică, atât timp cât nu este un dormitor, sau camera de baie.

Cu toate acestea, boilerele sunt instalate în interior și nu în exterior (cu excepția unor cazuri rare), deoarece iarna poate însemna înghețarea sau în orice caz împiedică excesiv acumularea de căldură.
În cele din urmă, în ceea ce privește întreținerea unui booiler pe gaz, este necesar ca, în primii doi ani, să efectuați reparații și curățare pentru a încetini deteriorarea componentelor principale.