Blog

Care este temperatura potrivită pentru apa caldă?

Filtre si cazane, temperatura potrivita pentru apa

Consumul de apă caldă este poate unul dintre cele mai dificile lucruri de ținut sub control în casă. De fiecare dată când avem un duș sau o baie sau ne spălăm, folosim cantități uriașe de apă și electricitate. Evident, nu putem face duș fără apă caldă (în special iarna), dar putem reduce substanțial deșeurile în diverse moduri. Să vedem cu Ariston, adevăratul specialist în confort termic.

Pentru a economisi apă, pe lângă practicile bune de zi cu zi (nu folosiți apa fierbinte pentru a vă spăla mâinile, nu lăsați deschise robinetele, colectați apa care curge în timp ce așteptăm să se încălzească), este important să folosiți sisteme și dispozitive concepute pentru a reduce consumul de apă.

Atunci când cumpărați robinete noi, este bine să optați pentru modele de ultimă generație, care sunt în conformitate cu anumite standarde de economisire a apei. Unele pot funcționa, de asemenea, cu un limitator de temperatură care poate fi reglat la nevoile dvs. pentru a reduce în continuare consumul de energie.

Dacă nu intenționăm să înlocuim accesoriile de la robinet, putem considera oricum montarea limitatoarelor de debit pe ele. Pot fi găsite în orice magazin de bricolaj și sunt ieftine.
De asemenea, este recomandabil să folosiți receptoare de duș cu consum redus, care asigură economisirea apei fără a sacrifica din confortul dvs.

Boilerele electrice au un impact mare asupra consumului de energie, dar există anumite reguli și practici care permit utilizarea optimă a acestora. În primul rând, boilerul trebuie reglat corect, astfel încât temperatura apei să nu fie prea ridicată. În general, este recomandat să-l setați la aproximativ 40° C vara, iar iarna poate fi reglat la 60° C. Un alt sfat este să porniți boilerul doar atunci când este nevoie.

Toate acestea depind și de numărul de membri în familie, desigur: peste un anumit număr de oameni nu merită să opriți boilerul, altfel riscați să cheltuiți mai mult. Pentru a lucra eficient și cu un consum redus, un boiler trebuie să fie corect dimensionat pentru nevoile și dimensiunile locuinței.

Un alt factor este locul în care instalați boilerul care ar trebui să fie aproape de aparatele și sistemele care utilizează apă caldă. Acesta este motivul pentru care oamenii tind să îl instaleze în baie, lângă duș sau cadă. O modalitate bună de a economisi apă caldă și de a reduce consumul de energie este să instalați un al doilea boiler instantaneu în bucătărie, de preferință sub chiuvetă. În acest fel, este mult mai rapid să încălziți apa. Ultimul sfat pentru poziționare este să fiți atenți la izolarea termică. Ar trebui să evităm să punem boilerul lângă ferestre sau pe pereții exteriori, deoarece radiațiile excesive pot avea un impact negativ asupra performanței și eficienței sistemului.