Blog

Stresat de rutina ta zilnică? Iată cum să oferiți familiei câteva momente scurte de relaxare

Oboseala, lipsa de energie și concentrare: rutina zilnică cu regulile sale și activitățile multiple pot provoca adesea simptome de stres, nu numai la adulți, ci și la copii mici. Munca, școala și toate lucrurile pe care trebuie să le facem zilnic le pun la încercare pe adulți și copii. Să ne uităm la câteva trucuri rapide și simple pentru a oferi întregii familii câteva momente scurte de relaxare și confort la sfârșitul zilei.

2 minute de respiratie.
Exercițiile de respirație sunt o modalitate excelentă de relaxare. Începeți prin a respira adânc, țineți un moment și apoi expirați. Așteptați câteva secunde cu ochii închiși și încercați să relaxați mușchii, apoi repetați procesul de două sau trei ori. Vom observa că, încetul cu încetul, pe măsură ce mușchii reacționează pozitiv la această respirație, îi vom simți treptat mai puțini și chiar să fie capabili să crească peste anxietate.

10 minute baie fierbinte.
Cu apa la temperatura potrivită și cu săruri și uleiuri esențiale, nu avem nevoie de o baie foarte lungă pentru a recupera energia. Ideal ar fi să faceți acest lucru înainte de a merge la culcare, pentru a fi sigur că veți avea un somn mai bun și mai profund. Este un remediu perfect pentru copii care au o zi lungă la școală, sport și multe alte activități. Pentru a evita „surpriza” de a rămâne fără apă în mijlocul unei băi calde frumoase, este important să poți conta pe un boiler care nu va cauza această problemă, cum ar fi noile modele din seria LYDOS și PRO1 de la Ariston (LINK). Nu numai că ating temperatura dorită mai rapid, dar, datorită funcției lor inovatoare ECO EVO, pot memora, de asemenea, obiceiurile tuturor membrilor din familie și asigura apa caldă ori de câte ori dorește, și, de asemenea, pot reduce deșeurile.

1 minut masaj
Umerii sunt adesea locul unde stresul provoacă cea mai mare tensiune, ceea ce duce la rigiditate musculară și pe termen lung chiar dureri de cap. Pentru a ameliora acest disconfort, am face bine să ne masăm puțin umerii și să facem un exercițiu ușor pentru a relaxa mușchii.
Pentru a obține o relaxare perfectă, este vital, desigur, să te poți baza pe spații calde în care să faci exerciții cu confort maxim. Dacă vă îngrijorează faptul că, după ce ați ajuns acasă după o zi lungă, camerele nu vor fi suficient încălzite pentru a vă bucura de această relaxare plăcută, sfatul nostru este să conectați sistemul de încălzire la o unitate de control de la distanță, astfel încât să puteți porni și regla temperatura când ești încă la serviciu. Cu Ariston Net este extrem de simplu să verificați setările cazanului și să programați temperatura de pe un smartphone, tabletă sau computer.

3 minute de dans
O modalitate excelentă de a scăpa de stres și de a vă ridica dispoziția este ca pur și simplu porniți radioul sau alegeți muzica preferată și lăsați-vă corpul să prindă ritmul melodiei, fără să vă preocupați de coordonarea mișcărilor sau de numărare a pașilor, important este să lăsați anxietatea și stresul în urmă.