Blog

3 sfaturi despre învățarea copiilor pentru a economisi energie

cum invatam copii sa economisim apa

Mulți copii adoră să învețe lucruri noi și săr la orice oportunitate pentru a fi utili acasă. Și dacă le explicăm importanța economisirii energie pentru ei, vor fi și mai interesați să o facă. Iată 3 sfaturi practice despre cum să-i înveți pe copii să economisească energie de la o vârstă fragedă.

  1. Explicați conceptul de energie.
    A spune că „stingeți lumina pentru a nu folosi prea multă energie” sau „nu uitați apa caldă să curgă” nu este prea folositor, deoarece copiii sunt prea obișnuiți cu electrocasnice și nu a fost niciodată interesați cum funcționează sau cât de mult energie folosesc. Încercați să puneți întrebări simple, de ce caloriferele sunt calde sau de unde provine căldura. În acest fel, putem începe să le explicăm conceptul de resurse energetice și importanța de a nu le pierde. Și dacă avem un sistem de încălzire Ariston, îl putem conecta la aplicația Ariston Net și îi putem face pe copiii noștri să monitorizeze consumul de energie în timp real și să analizeze împreună câteva sfaturi despre cum să ne îmbunătățim eficiența energetică.
  2. Aratați-le prin jocuri.
    Pedagogia modernă ne-a demontrat că copiii învață prin joacă. Astfel, putem transforma educația lor pentru economisirea energiei într-un joc amuzant. Am putea alcătui un joc cu întrebări pe diverse teme de consumuri de energie în care să căutăm cele mai eficiente și durabile soluții de încălzire pentru diferite nevoi. Și poate am putea primi ajutor de pe instrumentul „alege un produs” de pe site-ul web al lui Ariston.
  3. Încurajați copiii să descopere surse alternative de energie și dispozitive mai eficiente.
    Dacă copiii noștri sunt destul de maturi (cel puțin au 8 ani), i-am putea determina să caute surse alternative de energie și dispozitive care să ne ajute să nu le pierdem. De exemplu, ei ar putea face un pic de „cercetare” prin tăierea articolelor din ziare sau selectarea de știri de pe internet (copiilor le place așa gen de “cercetări”), sub supravegherea noastră, desigur. Astfel, îi putem ajuta să descopere că energia de la soare poate fi colectată și folosită și că există sisteme inovatoare de încălzire, cum ar fi cazanele cu condensare, care pot recupera căldura din gazele de ardere și, astfel, economisirea energiei, precum și reducerea emisiilor de nocive: toate informațiile care oferă o explicație clară și completă a conceptului se găsesc pe site-ul web al lui Ariston.