Blog

5 sfaturi pentru economisirea energiei când este frig

top 5 sfaturi pentru economisirea energieii

Cum puteți economisi energie și să vă mențineți căldura în același timp? Să o descoperim împreună cu aceste 5 sfaturi simple, practice, care ne vor ajuta să reducem costurile de consum și de încălzire, în câteva mișcări ușoare.

 1. Reglați temperatura în funcție de ora zilei.
  Noaptea sau când plecăm, ar trebui să setăm termostatul la o temperatură nu mai mare de 10 ° -15° C, ceea ce va economisi până la 10% din factura noastră de încălzire. Și cu un termostat Wi-Fi, cum ar fi inovativul Cube S Net de la Ariston, este de asemenea ușor să controlați de la distanță temperatura acasă și să asigurați confortul termic maxim atunci când suntem acasă, reducând astfel deșeurile.
 2. Identificați cauzele posibile ale pierderii de căldură.
  Ar trebui să examinăm cu atenție ușile și ferestrele pentru a găsi și sigila orice goluri în care aerul poate scăpa, ceea ce provoacă pierderi de căldură și consum mai mare pentru încălzire.
 3. Organizați întreținerea de rutină a sistemului de încălzire
  De ce să aștepți ca sistemul de încălzire să se deterioreze? Cel mai bine este să planificați verificările de rutină de către un tehnician specializat. De asemenea, este important să rezervați o profilaxie a cazanului înainte de pornirea acestuia, pentru a vă asigura că funcționează corect. De multe ori există și depuneri de impurități care pot inhiba treptat transmiterea uniformă a căldurii, ceea ce înseamnă pierdere de energie. Și dacă nivelul consumului continuă să fie excesiv, poate este timpul să înlocuim vechiul nostru sistem de încălzire: faceți clic pentru a descoperi soluțiile lui Ariston la toate problemele noastre.
 4. Exploatează soarele.
  În zilele însorite ar trebui să deschidem ferestrele și ușile orientate spre sud pentru a lăsa cât mai mult lumina soarelui să încălzească locuința, fără a fi nevoie să reglați prea mult termostatul. Perdelele grele trebuie trase doar seara, ca izolație, când temperatura exterioară începe să scadă.
 5. Folosiți energia regenerabilă.
  În sfârșit, să ne amintim că panourile solare sunt un alt mod eficient de a economisi, deoarece absorb energia de la soare și o transformă într-o resursă termică pentru încălzire și producere de apă caldă. Sistemele solare termice de la Ariston, de exemplu, sunt cea mai bună soluție pentru promovarea sustenabilității mediului, deoarece furnizează apă caldă menajeră fără a genera emisii de CO2. Aceste sisteme sunt concepute nu numai pentru a ne ajuta să urmărim bunăstarea și eco-durabilitatea, ci și pentru a permite o folosirea ușoară în orice casă. Folosind energia soarelui și a naturii, vom putea să ne încălzim casa și să producem toată apa caldă menajeră de care avem nevoie, atât pentru ​​baie cât și pentru bucătărie.