Blog

Cum să alegi un termostat care să răspundă nevoilor tale?

În general, oamenii apelează la un termostat doar atunci când există o problemă și nu funcționează corect. Acesta este motivul pentru care este foarte important să alegeți cu atenție atunci când achiziționați, pentru a evita să obțineți unul care nu se potrivește cu adevărat nevoilor dvs. sau, și mai rău, să eșueze curând.

Iată câteva sfaturi practice care să vă ajute să alegeți termostatul potrivit cerințelor dvs.
Un termostat bun nu numai că asigură o temperatură constantă în diferitele camere de acasă, ci îmbunătățește și eficiența energetică prin evitarea deșeurilor, deoarece intră în acțiune doar atunci când este nevoie de fapt. Funcția unui termostat, de fapt, este de a evalua modificările de temperatură cauzate de diverși factori, cum ar fi lumina solară, curenții și sistemele de încălzire menajere. Când cumpărați unul nou, este întotdeauna mai bine să aveți în vedere următoarele reguli simple:

  1. Analizați-vă rutina zilnică.
    Măsurarea și programarea temperaturii interioare, gestionarea apei calde menajere, pornirea la distanță: pe parcursul anului puteți avea nevoi diferite în ceea ce privește confortul termic și acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți un termostat. De exemplu, dacă sunteți plecat în cea mai mare parte a zilei și doriți să găsiți o casă caldă la întoarcere, dar fără a irosi energie, puteți alege un termostat care poate fi controlat printr-o aplicație ca Ariston Net, ceea ce face posibilă dialogul cu centrala utilizând un smartphone, semnalizează imediat orice defecțiune și oferă asistență tehnică online.
  2. Distingeți între diferite tipuri de termostat.
    Majoritatea termostatelor de pe piață au astăzi un afișaj digital pentru verificarea și programarea precisă a temperaturii acasă. Cea mai mare diferență între ele este dacă pot fi instalate cu sau fără fir și în oferirea serviciilor. Faceți clic aici pentru a vizualiza gama de termostate wireless ale lui Ariston, cu designul modern, tehnologia avansată și funcțiile utile, cum ar fi prognozele meteo online și afișarea tactilă pentru un management ușor și imediat al confortului.
  3. Rețineți caracteristicile sistemului dvs. de încălzire
    Înainte de a cumpăra, este esențial să înțelegeți ce fel de termostat este potrivit pentru caracteristicile sistemului dvs. de încălzire. Dacă aveți o pompă de căldură instalată, de exemplu, sau panouri solare în plus față de cazan, soluția ideală poate fi un termostat conectat la un sistem avansat de control precum Ariston Sensys, ceea ce face posibilă dialogul cu alte produse și gestionarea diferitelor surse de module de energie și zonă.