Blog

Băi mici: cum să combini designul și confortul

Este posibilă amenajarea și proiectarea unei camere de baie mici, astfel încât să fie confortabilă? Răspunsul, desigur, este da. Urmând sfaturile, este posibil să amenajați fiecare m2 de spațiu pentru a crea o baie confortabilă: de la lavuar de colț până la un boiler compact și eficient și uscătoare pentru prosoape multifuncționale. Să ne uităm la câteva trucuri pentru a crea o mini baie care să fie elegantă și funcțională în același timp.

 1. Optați pentru un lavuar de colț
  Baia este atât de mică încât un lavuar nu te-ar lăsa să deschizi complet ușa? Cea mai bună soluție ar putea fi să puneți lavuar de colț, contribuind la câștigarea unui spațiu prețios și oferind, de asemenea, personalitate băii.
 2. Alegeți un boiler compact
  În casele mici, baia este adesea unde trebuie să fie plasat boilerul. Și dacă baia este și mică, poate fi o prezență foarte invazivă. Sfatul nostru este să optezi pentru un model modern, compact, care să se îmbine pe fundal, precum noile boilere instantanee din seria AURES (LINK) de la Ariston, de exemplu. Sunt concepute de celebrul designer italian Umberto Palermo și sunt caracterizate de dimensiuni reduse, linii contemporane și o interfață de înaltă tehnologie, ceea ce le face perfecte pentru băile contemporane.
 3. Faceți nișe în pereți
  Dacă pereții sunt suficient de groși, putem face nișe pentru a le folosi ca rafturi sau (de ce nu?) ca alternative ca alte tipuri de mobilier. Am putea chiar să integrăm mașina de spălat, care este adesea cel mai aglomerat element din băile mici. Aceasta va elibera spațiul și va crea o atmosferă dinamică cu un aspect decisiv minim.
 4. Folosiți o cadă de duș mai mică
  Pe piață există cazi de duș compacte, perfecte pentru băile mici. Poate suna ciudat, dar câțiva centimetri pot face o diferență mare!
 5. Instalați o oglindă mai mare
  Oglinzile pot fi foarte utile pentru creșterea percepției spațiului din camerele mici. Și în băi ajută, de asemenea, la decorarea pereților fără niciun efect de aglomerare.
 6. Optați pentru uscătoare pentru prosoape multifuncționale
  Uitați de caloriferele acelea vechi: piața de mobilier din ziua de azi are o gamă vastă de uscătoare pentru prosoape, subțiri, dar cu modele moderne intrigante care le fac să pară panouri decorative. De asemenea, sunt dotate cu rafturi și cârlige care ne permit să facem spațiu fără să sacrificăm estetica.