Blog

Setul de instrumente necesare pentru grădinarii începători

O grădină înseamnă nu doar o mare de fructe și o zonă frumoasă de relaxare, ci și mult efort. Pentru a menține o grădină în stare bună sau pentru a crea una nouă, veți avea nevoie de o serie de unelte: de la secătoare, furtun de grădină sau alte instrumente de grădinărit.

Acum, echipa noastră de specialiști a decis să vină cu o listă de instrumente care îți trebuiesc în prim plan. 

Deoarece atunci când ai totul pentru grădină, rămâne doar să lucrezi și să te bucuri de rezultate. Notează-ți lista propusă de noi: 

Instrumente de grădinărit pentru lucrarea solului

1. Lopata pentru grădină (tipurile ei)

Trebuie ales una cu o lamă din aluminiu călit sau oțel inoxidabil, astfel încât să fie durabil, să nu se îndoaie sau să se deterioreze la contactul cu umezeala.

Mânerul lopeții trebuie să fie confortabil, aderent și să se potrivească cu înălțimea ta. De obicei se aleg un maner din lemn, este plăcut să-l ții în mână, nu alunecă.

Tipuri de lopeți

  • Baioneta. Este dreaptă, are o parte de tăiere rotunjită și este mai bună pentru lucrările de grădinărit. Se folosește pentru săpare și pentru formarea găurilor. 
  • Lopată dreaptă, dreptunghiulară. Are aspectul unei linguri mari, este convenabil să mutați totul dintr-un loc în altul. 

O furcă și o mistrie acționează ca un înlocuitor pentru o lopată pentru diferite tipuri de muncă de vară.

  • Este convenabil să săpați și cu o furcă, smulgând rădăcini lungi din pământ, nu trebuie să fie tăiate și scoase în părți. Acest lucru economisește timp și efort, iar furca este bună pentru aerarea solului.
  • Mistria este mai mică decât o lopată, deși îndeplinește funcții similare. Este convenabil de manevrat, necesită mai puțin efort, deoarece este mult mai ușor: materialul pentru acesta este adesea poliamidă armată cu sticlă. Este utilă peste tot, inclusiv în zonele stâncoase.

2. Greble și unelte pentru combaterea buruienilor

Este, de asemenea, un instrument cunoscut. Fiecare ținea o greblă în mâini, greblând frunzele sau nivelând zona după săpat. O greblă este, de asemenea, folosită pentru a aplica îngrășământ pe sol.

Sunt mai mari și mai mici, iar numărul de dinți pe care îi pot avea este diferit.

  • O greblă largă este utilizată într-o zonă deschisă unde există loc pentru lucrări de măturat. Cele mici, cu 7 dinți, se folosesc acolo unde este aglomerat și trebuie să te strângi în locuri înguste.
  • Uneori, grădinarii neexperimentați sunt tentați să procure greblele cu duze interschimbabile, acestea fiind disponibile în comerț. Dar problema este că aceste duze sunt fabricate din plastic de scurtă durată și nu foarte durabil.

Instrumente pentru tăierea plantelor din grădină

Sunt necesare dacă pe bucățica dumneavoastră de pământ. există copaci și tufișuri. Și din moment ce sunt mereu acolo, trebuie să aveți instrumentele necesare pentru a pune în ordine coroana și tufișul. 

De asemenea, prin tăierea în timp util, puteți ajusta rata de creștere, dimensiunea fructului și volumul culturii.

Instrumentele în acest scop sunt:

  • foarfece de grădină, pentru tăierea tufișurilor;
  • fierăstrău cu arc, pentru îndepărtarea ramurilor deosebit de groase;
  • foarfecele, care este un instrument universal; 

Instrumente pentru udarea plantelor

Cele două instrumente principale care sunt implicate activ în udare sunt un furtun și sistemul de irigare prin picurare.

1. Sistemul de irigare prin picurare

Este folosit atât pentru udare, cât și pentru pulverizarea erbicidelor. Acestea au două funcții diferite și ar trebui să le fie alocate diferite zone de udare în grădină. Cele care au intrat în contact cu erbicidele ar trebui excluse de la udarea regulată.

Uneori, pentru irigare trebuie să aveți apă caldă. Puteți instala la soare un rezervor cu apă și folosi această apă.

2. Furtun

Desigur, acesta este un instrument necesar pentru udare, în special dacă există un teritoriu mare. Există furtunuri din cauciuc sau PVC – clorură de polivinil, cu un singur strat și cu mai multe straturi.

Este mai bine să nu procurați un furtun dintr-un singur strat, acestea se rup și sparg foarte ușor.

Furtunul multistrat este mult mai puternic și mai confortabil, durata de viață este mult mai mare. Dar au și punctul lor slab: sub influența razelor directe ale soarelui, își pierd elasticitatea inițială, se ard.

Furtunurile din cauciuc sunt rezistente la îngheț, aproape că nu observă diferențe de temperatură și sunt flexibile. Cu toate acestea, pot fi toxice dacă folosesc cauciuc de calitate scăzută. 

Prin urmare, atunci când cumpărați un furtun de cauciuc, trebuie să alegeți un producător de renume, cu o reputație de încredere.

Dacă ați venit să cumpărați un furtun, atunci știți lungimea necesară. Nu o luați fix în fix, mai bine mai luați câțiva centimetri pentru a nu fi nevoit să suferi mai târziu, încercând să ajungeți într-un loc îndepărtat.

Este mai bine să cumpărați un furtun cu fiting, astfel mai ușor îl conectați la sursa de apă. Dacă, pe lângă furtun, există duze detașabile pentru pulverizarea apei, atunci trebuie luate și ele.

Și asigurați-vă că acordați atenție cât de flexibil este furtunul, pentru ce presiune a apei este proiectat, dacă există cute și defecte pe el.

În grădină și la țară trebuie nu doar să te relaxezi și să te bucuri de natură, ci și să lucrezi. Numai în acest caz te vei simți mândru de tine. 

Dar pentru un rezultat bun aveți nevoie de instrumente pentru a face treabă bună.

Le vom folosi pentru pregătirea solului, combaterea buruienilor, tăierea ramurilor și, bineînțeles, pentru udare. Iată în acest articol îți scrim exact ce set de instrumente sunt necesare pentru grădinarii începători de la amber.md.

În etapa inițială, grădinarul începător are nevoie de unelte pentru cultivarea solului, îndepărtarea buruienilor, udarea și tunderea plantelor. Mai sus sunt cele mai necesare instrumente. 

Pe măsură ce vei căpăta experiență, vei putea deja decide singur de ce mai ai nevoie sau, după un timp, vei completa instrumentele simple cu altele mai tehnologice, de exemplu, un cultivator.

Dar pentru început de sfătuim să ajungi la noi să devenim prieteni, ca pe viitor noi să îți fim mereu la dispoziția ta.

Ne găsești în Chișinău pe strada Vadul lui Vodă 68 sau pe chat-ul online din amber.md!