Poluarea climatică cauzată de sistemele de climatizare este un fapt de viață pentru mulți dintre noi, mai ales dacă trăim într-un oraș mare. Dar acum putem combate acest fenomen prin alegerea unui sistem ecologic de încălzire și răcire: iată câteva sfaturi.
În ultimii ani, poluarea produsă de sistemele de climatizare a provocat mai multe decese decât consumul de droguri, potrivit unui sondaj realizat în 2016 de Universitatea Boston, care a dezvăluit că în fiecare an în Statele Unite, aproximativ 10.000 de persoane mor din cauza patologiilor asociate cu poluarea internă, comparativ cu cele 7.000 de victime ale medicamentelor psihoactive. Aceste cifre alarmante ar trebui să ne facă să reflectăm asupra necesității de a căuta pe piață un sistem de încălzire și răcire capabil să reducă emisiile dăunătoare sănătății noastre: așadar, aruncăm o privire la unele dintre soluțiile mai compatibile cu mediul …
- Cazane cu condensare
În zilele noastre, un cazan cu condensare este unul dintre cele mai „eco” sisteme de producere a căldurii. Conform estimărilor efectuate de cercetătorii Laboratorului de Utilizare a Energiei Curate de la Universitatea Zhejiang, China, folosirea unui cazan cu condens în locul celui tradițional poate produce o reducere anuală de aproximativ 800 kg de dioxid de carbon. Pentru a înțelege acest lucru în termeni practici, gândește-te doar că această cantitate este echivalentul a 360 litri de consum de benzină de către o mașină.
Faceți clic aici pentru a vedea gama de cazane cu condensare a lui Ariston. - Pompe de căldură
O altă alternativă ecologică la sistemele de încălzire tradiționale este pompa de căldură, care utilizează energia termică în aer, apă sau sol, mai degrabă decât energia provenită din arderea combustibilului. Și aici, reducerea emisiilor nocive, ca să nu mai vorbim de costurile de funcționare, este considerabil mai mică în comparație cu sistemele de încălzire și răcire tradiționale. - Sisteme hibride
Văzute din ce în ce mai mult ca soluția viitorului, sistemele hibride sunt pur și simplu o combinație a celor două tehnologii descrise mai sus (cazane cu condens și pompe de căldură) coordonate de o unitate digitală centrală care asigură confortul intern optim în fiecare cameră din casă, tot anul. În acest fel, conform datelor publicate de Rederația Europeană a Producătorilor de Echipamente și Componente de Sisteme de Încălzire, este posibil să reducă la jumătate consumul de energie și să reducă emisiile nocive cu 80% față de cazanele tradiționale. Mai mult, sistemele hibride de la Ariston pot fi, de asemenea, integrate cu sisteme de energie solară pentru a exploata la maxim sursele de energie regenerabilă.