Blog

Încălzitoarele de apă: cum să alegi verde?

Să recunoaștem, alegerea unui boiler nu este adesea prea bine gândită: în afară de preț și capacitate, oamenii nu iau, de obicei, prea multe în considerare. Totuși, alegerea merită mai multă atenție, mai ales dacă luăm în considerare efectele ce au impact asupra mediului. Iată un mini-ghid practic pentru a face cea mai eco alegere posibilă a boilerului și, de asemenea, cea mai inteligentă și informată achiziție.

Boilere cu gaz
Primul pas în alegerea unui boiler este de a decide între electricitate și gaz. Decizia ne este impusă adesea prin constrângeri structurale, mai ales dacă locuim într-o casă închiriată.
Deși boilerele pot fi cea mai populară alegere, ar putea fi util să le luăm în considerare, deoarece garantează mai puține risipe de energie și, prin urmare, scad emisiile în mediu decât alte sisteme, deoarece acestea încălzesc apa atunci când și cât este nevoie. Faceți clic aici pentru a descoperi gama de boilere cu gaz a lui Ariston.

Boilere electrice
Dacă optați pentru un boiler electric, sfatul nostru este să căutați pe piață noi modele capabile să optimizeze consumul și să ofere economii considerabile și performanțe ridicate, în timp ce sunt prietenoase cu mediul. Unele dintre boilerele electrice de la Ariston, de exemplu, au un sistem de modulare a puterii care gestionează automat nivelurile de consum și oferă economii considerabile de energie anuale în comparație cu boilerele tradiționale.

Boilere cu pompă de căldură
Cu toate acestea, vorbind despre boilere eco, trebuie să menționăm pompele de căldură, care utilizează căldura aerului ca sursă regenerabilă de energie și vă permit să economisiți mult mai multă energie decât un boiler electric. Pompele de căldură asigură o eficiență ridicată și economisire pe toată durata de viață a operațiunilor.
Aflați aici cum funcționează pompele de căldură și care sunt efectele lor pozitive asupra mediului.