Blog

Cum să alegi un aparat de aer condiționat

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat

Alegerea unui aparat de aer condiționat poate fi destul de provocatoare. Înainte de a ieși și de a cumpăra unul, trebuie să fiți sigur de ceea ce aveți nevoie și de produsele pe care le oferă piața. Iată patru aspecte de care trebuie să țineți cont, cu sfaturi care să vă ușureze alegerea.

 1. Care sunt cele mai frecvente tipuri de aparat de aer condiționat?
  În ciuda gamei vaste de modele pentru răcirea locuinței de pe piață, cele mai utilizate sunt aparate de aer condiționat, care includ:
  • aparate de aer condiționat mono-divizate – constând dintr-o unitate de compresor externă și o unitate internă pentru răcirea unei încăperi sau a unei zone limitate a locuinței;
  • aparate de aer condiționat multiple – acestea constau dintr-o unitate externă conectată la două sau mai multe unități interne pentru a răci un număr de camere simultan.
  Indiferent de numărul de despărțiri implicate, este important să se facă distincția între aparatele de aer condiționat oprite și invertoare, care funcționează după cum urmează:
 • on-off: acesta este tipul tradițional; odată pornit, acesta rămâne în acțiune până la atingerea temperaturii dorite;
 • invertor: această tehnologie sofisticată permite unui aparat de aer condiționat să regleze puterea în conjugare cu temperatura atinsă, menținând-o astfel mai stabilă decât în ​​cazul modelelor tradiționale.
  Faceți clic aici pentru a descoperi aerul condiționat Ariston care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.
 1. Cât consumă un aparat de aer condiționat?
  În mod evident, consumul unui aparat de aer condiționat depinde de diverși factori, așa că este greu de făcut chiar și o estimare aproximativă a costurilor de funcționare. Dacă o casă este complet expusă la soare, de exemplu, și nu are izolație în pereți, aparatul de aer condiționat are nevoie de mai multă putere pentru a lucra, ceea ce înseamnă un consum mai mare.
  De asemenea, este foarte important să ne uităm la clasa energetică a unui aparat de aer condiționat. Conform datelor publicate de Agenția Europeană de Mediu, un aparat de aer condiționat clasa A poate consuma cu până la 30% mai puțin decât un model de clasă F. Și, în sfârșit, nu uitați că tehnologia poate reduce și mai mult consumul: modul „ochi inteligent” al lui Ariston Kyris face posibilă, de exemplu, detectarea mișcărilor și activarea automată a modului de economisire a energiei, dacă nu există nimeni în cameră.
 2. Cât costă aparatele de aer condiționat?
  A spune exact cât va costa un aparat de aer condiționat nu este ușor din cauza varietății de modele și a nivelului diferit de tehnologie implementată în ele și, de asemenea, depinde, desigur, de câte unități aveți nevoie. Cu toate acestea, în general, un aparat de aer condiționat va costa de la 400 de euro pentru un model de nivel de intrare până la 1.000 de euro pentru cele mai avansate.
 3. Câtă întreținere necesită un aparat de aer condiționat?
  Pentru a asigura funcționarea optimă a aparatului de aer condiționat, cel mai bine este să efectuați o întreținere de rutină (verificați filtrele la fiecare 15 zile) și să solicitați unui specialist să-i facă o verificare generală o dată pe an. Faceți clic aici pentru alte sfaturi utile despre întreținere.