Blog

Cum pot reduce consumul de energie al cazanului meu?

Reducerea consumului de energie nu înseamnă doar economii, ci un gest de sensibilitate asupra mediului. Să ne uităm la patru lucruri principale care trebuie luate în considerare în timpul utilizării cazanului.

 1. Efectuați întreținerea de rutină a cazanului dvs.
  Nu trebuie să uităm că cazanul trebuie să fie păstrat curat și în stare de funcționare și vara. Praful și insectele sunt adesea principalele cauze ale defecțiunii și, prin urmare, cresc consumul de energie. Așadar, sfatul nostru este să facem ca un inginer să efectueze o verificare generală o dată pe an, la începutul iernii. 2 Instalați un termostat pe cazan
  Pentru a reduce consumul de energie al cazanului dvs., este important să aveți un termostat fiabil care să vă permită să setați ore și temperaturi în diferite părți ale casei dvs., evitând astfel risipa. Termostatele programabile ale lui Ariston, de exemplu, fac posibilă crearea de sisteme cu mai multe zone – până la șase zone cu senzor extern și fără fir – pentru a optimiza confortul locuinței și performanța oricărui tip de cazan.
 2. Verificați caloriferele
  Pentru a reduce consumul de energie al cazanului, trebuie să fiți, de asemenea, absolut sigur că nu există aer în calorifere și că nu există scurgeri de apă de la supape. Acesta este motivul pentru care este o idee bună, înainte de venirea iernii, să reglăm supapele de refulare pentru a elimina bulele de aer.
  Un alt lucru de verificat este faptul să nu existe mobilier sau alte obiecte voluminoase care să împiedice radiatoarele să răspândească căldură, ceea ce ar fi o pierdere de energie.
 3. Alegeți un cazan eficient
  Instalarea unei centrale cu eficiență ridicată înseamnă reducerea consumului de energie și, de asemenea, contribuirea la reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă. Printre sistemele de încălzire existente pe piață, cazanele cu condensare oferă una dintre cele mai avansate soluții tehnologice prin recuperarea căldurii latente generate în timpul producției de gaze arse. Această funcție oferă o creștere considerabilă a eficienței termice, scade necesarul de energie al cazanului și reduce costurile cu aproximativ 40% în comparație cu un cazan tradițional. Faceți clic aici pentru a descoperi toată gama de cazane cu condensare ale lui Ariston.