Blog

5 sfaturi pentru transformarea unei băi calde într-un spa domestic relaxant

Mulți oameni visează să se relaxeze la o sesiune spa, dar, din păcate, nu ne putem permite să facem asta de câte ori ne-am dori. Cu un pic de organizare și o notă de imaginație, putem transforma o simplă baie fierbinte în condiții casnice într-un spa relaxant. Cum? Să aflăm împreună cu aceste 5 sfaturi!


 1. Setați temperatura apei potrivite
  Secretul unei băi calde bune este pur și simplu obținerea corectă a temperaturii apei. Dacă apa este prea rece, va fi greu să vă relaxați și, dacă este prea cald, va provoca transpirație excesivă sau chiar probleme de presiune sau tahicardie. În general, este recomandabil să vă setați temperatura apei între 38° și 40°, în funcție de preferințele personale. Pentru a face experiența mai plăcută și mai lungă, este, prin urmare, important să avem un boiler care să poată asigura apa la temperatura optimă ori de câte ori o dorim și pe întreaga durată a băii: boilerele instantanee cu gaz de la Ariston, de exemplu, oferă un nivel ridicat de confort prin încălzirea apei instantaneu și poate fi integrat și cu un sistem solar pentru a exploata energia regenerabilă. Mulți experți sugerează clătirea cu apă rece la finalul unei băi pentru a stimula circulația și tonifierea pielii, ceea ce se întâmplă în centrele spa în stil nordic, dar, evident, depinde foarte mult de anotimp și de temperatura ambientală.
 2. Încălziți și camera de baia
  Așa cum am menționat, temperatura camerei este crucială în organizarea unei experiențe excelente în spa, deoarece ne va permite să ne dedicăm mai atent îngrijirii personale, cu ajutorul unor masaje relaxante sau revigorante sau al unei exerciții de întindere rapidă sau yoga. și, de asemenea, ajută la formarea aburului, care este bun pentru sistemul nostru respirator, ar trebui să ne amintim să menținem ușa de la baie închisă.
  Prin urmare, este important, din toate aceste motive, să avem un sistem uniform de încălzire care să poată fi reglementat în funcție de nevoile momentului. Datorită configuratorului de produse Ariston, putem găsi soluția cea mai potrivită nevoilor noastre.
 3. Păstrați la îndemână un pahar cu apă rece
  Poate că nu multe persoane știu acest lucru, dar atunci când vă relaxați într-o baie fierbinte, poate fi foarte util să păstrați la îndemână un pahar cu apă rece (pentru a ne menține hidratați) și o cârpă ca o compresă rece pentru frunte sau gât. Aceste trucuri simple ne vor ajuta să ne simțim proaspeți și să ne coborâm temperatura corpului, dacă ea ar crește prea repede, fără a afecta experiența noastră relaxantă în baie caldă.
 4. Alegeți iluminarea potrivită
  Pentru ca spa-ul nostru să fie de neuitat, trebuie să facem și iluminarea corectă. Lumina moale este ideală, de la spoturi led în puncte cheie din baie și poate și unele lumini colorate, pentru a ne bucura de efectele benefice ale cromoterapiei.
 5. Folosiți câteva săruri de baie, uleiuri esențiale și muzică
  Pentru o experiență spa totală, nu ar trebui să fim fără săruri de baie și uleiuri esențiale aromate. Sarea, de exemplu, dizolvată în apă caldă, este eficientă împotriva retenției de apă și ajută la drenaj, contribuind astfel la ameliorarea picioarelor umflate. Putem chiar alege între diferite tipuri de sare, în funcție de nevoile noastre: sarea de mare ne-rafinată, de exemplu, este extrem de depurativă și poate oferi ameliorare în cazurile de contracție musculară sau alte tulburări musculare. Sarea Himalaya, pe de altă parte, este foarte bogată în săruri minerale (de magneziu și potasiu, de exemplu), așa că optând pentru această sare, vei obține o piele perfectă. Și ca o notă finală, o muzica preferată ce se aude pe fundal, te ajută să te relaxezi și să regenerezi nu numai corpul, ci și spiritul.