Blog

Încălzitoarele de apă: cum să alegi modelul potrivit?

Incalzitoare de apa, alegerea modelului portivit

Boilerul: cum să alegi modelul potrivit?
Ne mutăm acasă sau un boiler vechi s-a stricat brusc? Sau doar modelul nostru este învechit și am dori unul mai modern, și poate și o capacitate mai mare? Oricare ar fi motivele pentru achiziționarea unui nou boiler, iată trei lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegem cel mai bun model pentru noi.

 1. Privește diferitele tipuri disponibile pe piață
  Gaz, energie electrică, energie regenerabilă sau chiar lemn: există în prezent diverse tipuri de boilere pe piață. În general, dacă înlocuiți un model electric sau pe gaz, sfatul nostru este să optați pentru o soluție care nu înseamnă reînnoirea întregului sistem.
  Dacă pe de altă parte construim sau reconstruim o casă, de ce să nu alegem un boiler cu energie regenerabilă ca o pompă de căldură? Avantajul acestui tip de boiler este faptul că încălzește apa prin exploatarea căldurii din aer, o sursă de energie care este curată, gratuită și disponibilă mereu și oferă economii considerabile la facturile de energie. Boilerele ale pompelor de căldură ale lui Ariston, de exemplu, pot garanta economii de energie de până la 80% în comparație cu cele electrice tradiționale.
 2. Dacă este un boiler electric, aflați capacitatea acestuia
  Un factor esențial de luat în considerare atunci când alegeți un boiler electric este capacitatea acestuia, care va depinde mai ales de nevoia noastră zilnică de apă caldă. Nevoile unui singur living într-o garsonieră cu o baie vor fi foarte diferite de cele ale unei familii cu două băi. În general, am spune că o familie de patru persoane are nevoie de un boiler pentru cel puțin 100 de litri, ceea ce ar furniza suficientă apă caldă pentru cel puțin patru dușuri pe zi. De asemenea, este important să nu subestimăm aspectele energetice. Având în vedere că boilerele electrice consumă multă energie, vă recomandăm să alegeți un model de înaltă eficiență, cum ar fi Lydos Hybrid de la Ariston, de exemplu, primul boiler electric de apă cu tehnologie hibridă din clasa A.
 3. Caracteristici importante
  Atunci când achiziționați un nou boiler, este important să aveți în vedere următoarele caracteristici:
 • garanție: majoritatea boilerelor durează în jur de 8 ani, deci este mai bine să optezi pentru o garanție care să acopere o perioadă cât mai lungă și să îți ofere liniște sufletească în legătură cu defecțiunile care ar putea apărea în timpul ciclului de viață al boilerului.
 • funcția de memorie: cele mai actualizate boilere au software special pentru stocarea datelor de utilizare. Aceasta este o opțiune extrem de utilă care poate ajusta automat setările de temperatură și putere pentru a evita pierderea de energie.
 • funcția de indentificarea a problemelor: esențială pentru identificarea problemelor și găsirea de remedii fără a contacta în mod inutil asistența tehnică. Știați că Ariston are un instrument practic care vă permite să găsiți boilerul cel mai potrivit pentru nevoile dvs.? Faceți clic aici pentru a descoperi modelul care vă este perfect.