Blog

Încălzire și eficiență energetică – ADEVĂRAT sau FALS?

Cu toții am dori să economisim facturile de încălzire și acum suntem din ce în ce mai atenți la problemele legate de eficiența energetică.
Dar suntem cu adevărat siguri că avem informații fiabile? Să aflăm împreună în acest mini-ghid – ADEVĂRAT sau FALS – unele dintre convingerile mai răspândite despre încălzire: am putea fi pentru câteva surprize mari!

Dacă ridicăm temperatura pe termostat, casa se încălzește mai repede – FALS
Mulți dintre noi vom fi familiarizați cu venirea acasă după o absență prelungită și vom găsi locuința rece, așa că vom ridica temperatura pe termostat, sperând să încălzim mai repede locuința. De fapt, sperăm în zadar, deoarece o temperatură mai mare nu va crește viteza cu care se distribuie căldura. Este adevărat, cu cât setarea temperaturii este mai mare, cu atât va fi mai caldă locuința, dar timpul necesar va fi același. Singura modalitate de accelerare a procesului de încălzire este de a îmbunătăți izolarea locuinței, prin punerea în întârziere a acoperișului și a pereților și prin instalarea de geamuri izolate.

Doar pornirea încălzirii în anumite momente ne oferă o casă suficient de caldă și economisește energie – ADEVĂRAT
Încălzirea locuinței atunci când ieșim este o pierdere inutilă de energie. Pentru a avea o casă caldă și pentru a economisi mai multă energie, tot ce trebuie să facem este să setăm termostatul să pornească încălzirea cu aproximativ o oră înainte de a veni acasă. Așadar, vă recomandăm să obțineți o unitate de control pentru termoreglare pentru a optimiza funcționarea sistemului dvs., cum ar fi termostatele de cameră programabile ale lui Ariston, care vă permit să obțineți confortul termic dorit în timp ce economisiți energie și reduceți emisiile de CO2.

Dacă o pompă de căldură este electrică, deci este un sistem de încălzire mai scump – FALSE
O pompă de căldură folosește energia electrică pentru a „transfera” căldura din mediul exterior în interior. Este un proces extrem de eficient: în medie, 1 kW de intrare corespunde la aproximativ 3,5 kW de putere. Deci este un produs extrem de eficient și eficient.

Panourile solare nu produc energie într-o zi posomorâtă – FALSE
Ne gândim să instalăm panouri solare, dar ne temem că acestea nu pot genera energie în zilele fără soare? Nicio problemă: sistemele noastre solare de circulație forțată oferă soluția ideală pentru toate tipurile de climă, fiind utilizate pe tot parcursul anului și ușor de integrat cu un sistem de încălzire casnică.