Blog

Încălzire: tehnologia de condensare explicată în 5 pași simpli

Recunoaștem: deși auzim tot mai multe vorbiri despre tehnologia de condensare, nu suntem încă siguri exact cum funcționează și, mai ales, care sunt avantajele în ceea ce privește eficiența și economiile?
Deci, acest mic ghid este exact ceea ce avem nevoie: cinci întrebări și răspunsuri care oferă o explicație simplă a modului în care funcționează cazanele cu condens și de ce sunt alegerea potrivită pentru un viitor durabil.

 1. Care este diferența principală între un cazan tradițional și un condensator?
  Gazele de ardere din cazanele tradiționale pierd vaporii de apă produși prin ardere și, prin urmare, și căldura latentă produsă în atmosferă. Această căldură „pierdută” se numește „latentă”, deoarece nu poate fi utilizată în mod normal, dar calculele arată că este în jur de 11% din energia generată de combustie.
  Pe de altă parte, cazanele cu condensare, recuperează o parte din această căldură înainte ca aerurile de ardere să fie evacuate și să pună energia astfel obținută din nou în circuitul de încălzire.
 2. De ce este eficientă tehnologia condensării?
  Un cazan cu condensare recuperează din gazele de ardere o anumită cantitate de căldură care altfel s-ar pierde în atmosferă și o folosește pentru încălzirea apei pentru sistemul de încălzire. Aceasta înseamnă un consum mai mic decât un cazan tradițional și, prin urmare, o eficiență mai mare.
 3. Cât de mult se poate economisi cu un cazan cu condensare?
  Conform datelor publicate de ENEA (Agenția Națională pentru Noi Tehnologii, Energie și Dezvoltare Durabilă), tehnologia de condensare permite economii de aproximativ 20% la facturile de gaz, în comparație cu cazanele tradiționale. Dar cu ajutorul cazanelor cu condensare de clasă A de la Ariston putem economisi și mai mult: aici, de exemplu, putem calcula cât putem economisi cu ALTEAS ONE NET al lui Ariston.
 4. Poate fi înlocuit un cazan tradițional cu un cazan cu condensare?
  Cazanele cu condensare pot fi instalate în orice tip de casă și înlocuiți cazanele tradiționale fără probleme. Și dacă decideți o astfel de înlocuire, nu uitați că există avantaje fiscale (65% sau 50%) în condițiile legii XXXXX). Faceți clic aici pentru a afla cum puteți obține astfel de beneficii atunci când cumpărați un cazan cu condensare Ariston.
 5. De ce cazanele cu condensare sunt mai eco-durabile decât cele tradiționale?
  Cazanele cu condensare sunt considerate un mijloc de încălzire eco-durabil, deoarece garantează reduceri de până la 75% în emisiile de gaze nocive (CO2 și NOx – oxizi de azot).