Blog

Încălzire: cum se pot reduce emisiile dăunătoare?

Când este menționat „efectul de seră”, oamenii se gândesc adesea la politicile de mediu ale guvernelor mai mult sau mai puțin serioase cu privire la problemele ecologice și la macro-măsurile implementate pentru a reduce emisiile dăunătoare pentru atmosferă. Ceea ce uităm deseori este însă că fiecare dintre noi, în felul nostru mic, putem ajuta la combaterea acestui fenomen cu acțiuni simple, dar eficiente. Începând cu un control mai strict al sistemelor noastre de încălzire și răcire, care sunt responsabile pentru o parte semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

 1. Verificați eficiența energetică a sistemului de încălzire
  Dacă centrala noastră are peste 10 ani, ar putea merita să o înlocuim cu un model nou și mai eficient. Cazanele moderne sunt concepute pentru a oferi randamente foarte mari, cu un consum mai mic de energie decât în ​​trecut. Cazanele cu condensare ale lui Ariston, de exemplu, pot reduce consumul de energie cu până la 35% și emisiile dăunătoare cu până la 75% în comparație cu modelele tradiționale.
 2. Reglați termostatul
  Ar trebui să evităm să lăsăm temperatura în casă tot timpul anului. Așadar, iarna am setat termostatul la maxim 20 ° C, iar vara nu ar trebui să-l reglăm sub 26 ° C.
 3. Încălziți (sau răciți) doar camerele pe care le folosim
  Dacă locuința noastră are încălzire centrală independentă, ar putea fi o idee bună să închidem supapele radiatorului în încăperile pe care nu le folosim. În mod similar, dacă plecăm pentru o perioadă îndelungată, ar trebui să ne amintim să oprim sistemul de încălzire, evitând astfel emisiile inutile de gaze nocive în atmosferă.
 4. Limitați consumul de apă caldă
  Când este posibil, ar trebui să facem duș, mai degrabă decât să facem o baie, limitând astfel consumul de apă caldă și să stabilim temperatura apei la 50 ° C.
 5. Asigurați-vă o izolare bună
  Pentru a îmbunătăți eficiența energetică a casei noastre și a reduce emisiile nocive, este important să ne asigurăm că există o izolație eficientă, inclusiv unități de geamuri, pereți și sub acoperiș.
 6. Lacune de etanșare
  Oamenii adesea ridică temperatura încălzirii la centralele termice, deoarece curentele reci intră în jurul ușilor și ferestrelor. Prin urmare, o soluție extrem de utilă ar fi găsirea și sigilarea oricărui gol, ceea ce va reduce, de asemenea, pierderea de căldură din interior până la exteriorul casei.

Faceți clic aici pentru a găsi soluția Ariston care vă ajută cel mai eficient să reduceți emisiile nocive acasă.