Blog

De ce să alegi un încălzitor de apă cu eficiență energetică?

Atunci când aleg un boiler, oamenii tind adesea să subestimeze importanța eficienței energetice și să se concentreze pe lucruri precum prețul, de exemplu, sau dimensiunile și designul. Dar eficiența energetică este un aspect de luat în considerare foarte atent, mai ales ca investiție pe termen lung: să aflăm de ce …


Acesta garantează economii la facturi
Un boiler de înaltă eficiență consumă mai puțină energie decât unul tradițional și, prin urmare, face ușoară recuperarea eventualelor costuri suplimentare. Unele modele, cum ar fi boilerul al pompei de căldură Nuos A + 80-110 WH al lui Ariston, pot oferi economii de energie de 70% sau mai mult, comparativ cu un boiler electric standard. Toate acestea datorită căldurii din aer, o sursă naturală și inepuizabilă de energie.

Vă dă dreptul la prestații fiscale
Dacă trebuie să ne înlocuim vechiul boiler, alegerea unui model mai eficient ne va permite să ne bucurăm de scutiri de eficiență energetică. Pentru a solicita o indemnizație de impozitare de 50% în Italia de azi, de exemplu, nu mai există cerințe speciale, cu condiția ca înlocuitorul dvs. să producă o economie de energie în raport cu vechiul boiler. Aceste beneficii pot varia de la o țară la alta.

Este ecologic
Un boiler cu eficiență ridicată este soluția ideală pentru persoanele dornice de a proteja mediul (precum și veniturile), deoarece consumă mai puțină energie și emite cantități mai mici de gaze poluante în atmosferă.

Durează mai mult și necesită puțină întreținere
În general, un boiler cu eficiență energetică durează mai mult decât unul tradițional (15 ani, în medie, pentru un boiler de clasă A față de 8 ani pentru modelele din clasa B sau C). De asemenea, este important să ne amintim că acest tip de boiler necesită o întreținere mai mică (fabricare robustă pentru a garanta eficiența maximă) Toți acești factori fac ca boilerele de înaltă eficiență să fie cea mai bună soluție pentru cei care doresc să-și protejeze investiția cât mai mult timp.