Blog

Cum să alegem centrala cea mai potrivită nevoilor noastre?

Alegerea centralei portivite nevoilor

Atunci când alegem un cazan pentru casa noastră, este important să ținem cont de diverși factori. Pentru că „cazanul potrivit” este cel care întrunește într-adevăr nevoile tale și, de asemenea, stilul tău de viață. Așadar, să aflăm împreună cu Ariston specialistul în confortul casei, câteva sfaturi rapide de luat în considerare pentru a fi siguri de alegerea cazanului care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre.


Puterea cazanului
Producția unui cazan ar trebui să fie suficientă pentru dimensiunea locuinței și numărul de băi și calorifere pe care le avem.
Dacă un cazan are o putere redusă, s-ar putea să nu încălzească suficient casa sau să producă suficientă apă caldă. În schimb, unul cu o putere prea mare va genera mai multă căldură decât este necesar, risipind astfel energie, umflând facturile și producând emisii inutile. Deci, asigurați-vă că aveți centrala potrivită.

Dimensiunea casei voastre
În general, cu cât avem mai multe calorifere și băi, cu atât producția cazanului ar trebui să fie mai mare.
De exemplu, conform estimărilor făcute de asociația care reprezintă principalii instalatori de cazane din Marea Britanie, acestea sunt cerințele pentru cele trei categorii principale de acasă:
• Case mici (1-2 dormitoare) – până la 10 radiatoare, 1 baie – un cazan cu o putere de 24-27 kW;
• Case de dimensiuni medii (3-4 dormitoare) – până la 15 radiatoare, 1-2 băi – un cazan cu o putere de 28-34 kW;
• Case mari (4 sau mai multe dormitoare) – până la 20 de calorifere, 2 sau mai multe băi – un cazan cu o putere de 35-42 kW.
Un instrument util pentru găsirea cazanului care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre poate fi găsit aici (link către configuratorul produsului).

Rutină zilnică
De unde știm ce cazan este cel mai potrivit pentru noi? Dacă înlocuim un cazan, un început bun ar putea fi să analizăm modele cu aceeași ieșire ca cea veche. Dar diverse condiții se pot schimba de-a lungul anilor și ne pot afecta obiceiurile și nevoile. De exemplu, am fi putut trece de la un cuplu tânăr la o familie cu copii sau, invers, s-ar putea ca copiii noștri să fi crescut și să plece de acasă, așa că nu mai este necesar să încălzească toate încăperile sau cea a doua baie pe care nu o folosim. Așadar, este întotdeauna bine să consultați un expert (link Geolocalizator pentru parteneri), care vă poate oferi o estimare exactă.

Stilul nostru de viață
Viața de zi cu zi de astăzi impune un ritm de viață mult mai strâns decât chiar acum un deceniu, ceea ce face foarte dificilă administrarea casei. Astfel, chiar și programarea aprinderii sistemului de încălzire poate fi o întreprindere complexă. Din fericire, astăzi, datorită tehnologiei, este posibil să porniți sau să dezactivați și să modificați temperatura cazanului chiar în timp ce lucrați sau călătoriți.

Noul serviciu Ariston NET, de exemplu, face posibilă administrarea sistemului nostru de încălzire într-o autonomie și liniște deplină. Cu o aplicație, putem de fapt să controlăm absolut temperatura din casă, pur și simplu folosind smartphone-ul și obținem un confort maxim cu câteva mișcări: află aici cum funcționează.