Blog

Cum pot spune când centrala trebuie să fie înlocuită?

De multe ori vă dați seama dintr-o dată în mijlocul unui duș fierbinte sau intr-o zi friguroară de odihnă din weekend, că este timpul să schimbați cazanul. Circumstanțele urgente nu vă oferă timp pentru a alege în mod corespunzător versiunea ideală care să se potrivească cerințelor dvs. Cu o mică atenție, totuși, este posibil să identificăm în prealabil indicațiile de uzură, precum și să înțelegem când este cu adevărat momentul potrivit pentru a schimba centrala termică: permițându-vă să faceți o comparație unul față de celălalt.


Aici sunt 5 indicații care ne ajută să înțelegem când este momentul oportun să schimbăm vechea noastă centrală termică cu o altă centrală care are un design mai actual.

  1. Nu face ca apa să fie suficient de caldă. De obicei, este nevoie de foarte mult timp pentru a înțelege că centrala noastră termică nu funcționează eficient și nu încălzește suficient apa, deoarece începem să ne obișnuim cu băile sau mai degrabă cu locuințele noastre reci. Acesta este motivul pentru care, dacă încălzirea necesită timp până a se porni, sau casa nu este niciodată suficient de caldă, sau nu există niciodată suficientă apă caldă, este timpul să chemi un inginer pentru a-și da seama ce se întâmplă și să ia în considerare modificarea cazanului.
  2. Cazan zgomotos. Poate că ne-am obișnuit cu ele, dar zgomotele care provin de la centrala termică nu sunt cu siguranță o veste bună: ele ar putea indica o eroare care inițial e minoră, dar poate ajunge în cele din urmă să fie și foarte semnificativă, deoarece ne obligă să schimbăm centrala termică.
  3. Cazanul are scurgeri de apă frecvente. Scurgeri de apă sugerează frecvent o defecțiune la închiderea de siguranță, care poate fi rezolvată cu ușurință de un specialist. Cu toate acestea, dacă problema apare frecvent, poate fi o idee bună să vă gândiți la schimbarea cazanului. Scurgerile de apa poate crea daune substanțiale pentru alte părți ale cazanului și prin urmare, poate reprezenta un risc pentru securitatea noastră.
  4. Eficiența energetică a centralei termice este scăzută. De asemenea, atunci când funcționează eficient, unele centrale termice vechi încetează să funcționeze la un nivel rezonabil pentru eficiență energetică. Conform cotațiilor făcute de Contul de Economisire a Energiei care monitorizare Eficiența Energetică din Marea Britanie, dacă un ciclu de încălzitre al centralei termice poate garanta în mod normal 90% eficiență, o centrală termică G nu va gestiona mai mult de 70%. Acest lucru înseamnă că pentru fiecare euro investit în facturile de gaz risipim 30 de cenți și în cele din urmă poate este momentul să analizăm ideea de a schimba cazanul. Aflați aici, cu Ariston, care poate fi modelul cel mai potrivit pentru nevoile dvs.
  5. Din când în când există o problemă cu centrala termică. Dacă de obicei trebuie să apelați un inginer, deoarece există o problemă cu încălzirea sau cu apă caldă, poate ar fi bine să schimbați centrala termică: prin achiziționarea unei noi centrale termice, am putea economisi bani la prețurile de întreținere, obținând în același timp o încălzire eficientă pentru locuință.