Blog

Cum să alegi un robinet de bucătărie?

Multe femei vor spune că locul lor preferat din casă este bucătăria, pe care gospodinele o numesc „studiu”. Totul în această cameră ar trebui să fie în ordine perfectă, lustruit până la strălucire și așezat la locul său.

Adesea, ordinea în bucătărie începe cu o chiuvetă strălucitoare și un robinet perfect curățat. 

După cum știți, chiar și starea de spirit a majorității femeilor se strică dacă robinetul de bucătărie nu arată frumos. 

Și când strălucește și chiar face o treabă minunată, provoacă o adevărată încântare. Totuși, totul depinde de cât de bine a ales familia un robinet de bucătărie.

De ce este necesar să facem corect această alegere și cum să nu greșim, dând preferință unuia sau altuia model? 

Potrivit statisticilor, robinetul de bucătărie este folosit de până la o sută de ori pe zi. Îl deschidem și închidem, reglam temperatura apei și presiunea jetului. 

Dacă calculăm, primim până la 3000 de atingeri pe lună și 36500 pe an. Aceste cifre ne convin deja că alegerea dispozitivului trebuie abordată cu toată seriozitatea.

Iată la ce trebuie să atragem atenția când alegem un robinet de bucătărie

Locul de instalare a robinetului

Înainte de a cumpăra un robinet, trebuie să stabiliți unde îl veți instala: pe chiuveta de bucătărie, lavoar, deasupra căzii, bideu sau în zona dușului.

De regulă, în bucătărie sunt instalate robinete cu gura mare – acest lucru este convenabil pentru spălarea vaselor, legumelor și fructelor. Robinetul de bucătărie pot fi echipate cu funcții suplimentare, cum ar fi un canal integrat de apă potabilă.

Cele de lavoar au dimensiuni mai compacte și sunt selectate în funcție de dimensiunile lavoarului în sine.

Modelele de cadă și duș sunt montate orizontal pe perete. 

Există trei tipuri de robinete pentru bideu. 

  1. Modelele clasice sunt potrivite doar pentru bideu și sunt instalate pe vasul acestuia. 
  2. O altă opțiune este un robinet încorporat cu un duș igienic, care este potrivit atât pentru un bideu, cât și pentru o toaletă obișnuită. 
  3. Pentru camerele mici cu baie comună, a treia opțiune va fi convenabilă: un robinet obișnuit cu o cutie de apă igienă.

Modalitatea de control

Sunt cu o singură prindere, cu două prinderi, termostatice, fără contact și cu presiune.

Cele cu un singur mâner sunt mai ușor de pornit, chiar dacă mâinile tale sunt cu săpun sau murdare, dar cele cu două mânere au plusul său: poți regla fin temperatura pe el.

Un robinet termostatic elimină în general necesitatea de a regla temperatura apei de fiecare dată: acest lucru se face o dată înainte de utilizare, folosind mânerul de pe corp. Dacă temperatura apei calde din conducte scade, robinetul va regla temperatura apei, folosind termocuplul din interior.

Robinetul tactil nu presupune contactul cu mâinile, dar are un minus: butonul de reglare pentru un astfel de robinet este situat sub chiuvetă, lângă sursa de alimentare.

Mărimea robinetelor

Este de dorit ca dimensiunile robinetului să corespundă dimensiunilor chiuvetei. 

Cele mici nu pot „servi” adesea o chiuvetă mare: fluxul de apă nu ajunge în punctul în care este confortabil să se spele pe mâinile, iar apa stropește în afara chiuvetei.

Cu toate acestea, chiar și printre robinetele mici puteți găsi modele de înaltă calitate, confortabile, concepute pentru chiuvete mari. Secretul constă în proporții, lungimea gurii acestuia și înclinarea aeratorului (filtrului-devier), cu ajutorul căruia apa este saturată cu bule de aer. 

Dacă totul este proiectat corect de către producător, fluxul lor va fi direcționat către centrul chiuvetei în unghiul corect. Unele robinete sunt echipate cu un aerator rotativ – acest lucru vă permite să schimbați direcția fluxului.

Lungimea duzei de la robinet este o chestiune de gust. Unora le place când baia are un robinet cu gura lungă care poate fi transformat fie în chiuvetă, fie în cadă, cineva instalează robinetele separat deasupra chiuvetei și a căzii.

Un robinet cu gura lungă, care este instalat pe lavoar, va fi cu siguranță incomod. Fluxul de apă dintr-un astfel de robinet va cădea aproape pe marginea chiuvetei – și este incomod să vă spălați pe mâini, iar stropii vor zbura în toate direcțiile.

Robinete de bucătărie din alamă și oțel inoxidabil

Este mai bine să alegeți un robinet din alamă și oțel inoxidabil. Aceste materiale sunt fiabile și sigure. 

Robinetele din alamă au un corp durabil, nu sunt supuse coroziunii. Cele din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, durabile și rezistente la coroziune, dar au un design simplu, deoarece acest material nu poate fi turnat.

Învelișul robinetelor din alamă și oțel inoxidabil poate fi cromat sau colorat, bronz, auriu sau piatră.

Robinetele de zinc trebuie tratate cu prudență – sunt fragile, nu pot rezista la schimbările de temperatură și sunt periculoase pentru sănătate. 

Atunci când interacționează cu apa clorurată, formează o soluție de clorură de zinc – acesta este un cancerigen puternic. Prețul robinetelor cu zinc este semnificativ mai mic decât al altor robinete, dar acestea nu vor dura mai mult de un an. În exterior, arată astfel: deasupra sunt acoperite cu crom, suprafața interioară este aspră, albă sau gri.

Înainte de a cumpăra, trebuie să vă asigurați că robinetul este proiectat pentru uz casnic. Cutiile cu robinete din zinc pot avea notă că este potrivită doar pentru apa de proces și va fi o soluție temporară, de exemplu pentru reparații.

Funcții suplimentare ale robinetelor

Unele modele sunt echipate cu un sistem de filtrare cu carbon și au o duză suplimentară. Este proiectat pentru apă potabilă purificată, în timp ce robinetul principal furnizează apă menajeră. 

Există și produse cu întrerupător încorporat pentru alimentarea cu apă a mașinilor de spălat sau mașinilor de spălat vase. 

Acest lucru este, fără îndoială, convenabil, dar prețul unui robinet cu caracteristici suplimentare va fi mult mai mare.

Pentru ca robinetul să reziste cât mai mult posibil, acesta are nevoie de îngrijire adecvată. Există chiar diverse mijloace pentru aceasta. De regulă, producătorul în descrierea produsului indică întotdeauna cum să îngrijești corect acest mixer.

Așa că acordați-vă câteva minute pentru a studia aceste informații. De asemenea, puteți folosi oțet obișnuit sau detergent de vase pentru a curăța robinetul. 

Este strict interzis să frecați suprafața mixerului cu o cârpă metalică, deoarece o veți deteriora.

Recomandări generale despre cum să alegeți un dispozitiv de bună calitate:

  • În ceea ce privește prețul și calitatea, un robinet monocomandă este bun. Touch este mult mai comod de utilizat, cu toate acestea, costă mult mai mult.
  • Dacă nu știți ce gura de scurgere să alegeți pentru o baterie mare pentru chiuvetă, înaltă sau joasă, alegeți prima opțiune. Când bucătăria are o duză mare, este convenabil să spălați vase mari, precum și să trageți apă în recipiente. Cu toate acestea, mai întâi verificați dacă aveți suficient spațiu pentru o structură atât de mare. Robinetul trebuie să fie la o distanță de 30-40 cm de fundul chiuvetei.
  • Trebuie să alegeți modele din alamă, oțel inoxidabil. Vor rezista mult mai mult decât altele, pentru că nu se tem de apa de proastă calitate.
  • Uită-te la prețuri. 

Alegând un robinet de bucătărie, cumpărătorul are ocazia să găsească un model care să-i îndeplinească cerințele nu numai în ceea ce privește caracteristicile tehnice, ci și în ceea ce privește forma, dimensiunea și schemele de culori. 

Pentru clienții noștri există o gamă largă de stiluri și tendințe diferite: de la design antic la design ultramodern. 

Un robinet de bucătărie care combină frumusețea și caracterul practic este visul oricărei gospodine. 

Dacă alegeți produsul potrivit, atunci acest vis se va împlini cu ușurință. Iar dorințele care devin realitate sunt garanția unei bune dispoziții și a unei atmosfere plăcute în fiecare casă și în fiecare familie.

Ne găsești în Chișinău pe strada Vadul lui Vodă 68 sau pe chat-ul online din amber.md!