Blog

Combaterea poluării în 5 mișcări

cum combatem poluarea, top 5 idei

Poluarea este o problemă în epoca noastră, iar guvernele din diferite țări încearcă să o combată cu măsuri mai mult sau mai puțin eficiente. Cu toate acestea, în felul nostru, putem contribui cu toții la lupta împotriva poluării, începând cu mici acțiuni cotidiene. Cum? Să aflăm împreună, în 5 acțiuni.

 1. Alegeți un sistem de încălzire mai eficient
  Știm cu toții că substanțele din gazele de ardere din cazanele noastre sunt una dintre principalele cauze ale poluării aerului. Însă acum este posibil să conținem acest fenomen datorită tehnologiei inovatoare de condensare, care funcționează prin recuperarea căldurii latente generate de arderea pe care cazanele tradiționale pierd de obicei în atmosferă (ies prin coșul de fum). În acest fel, putem reduce considerabil emisiile dăunătoare și consumul de energie în același timp. De exemplu, sa calculat că cazanele cu condensare de la Ariston fac posibilă creșterea semnificativă a eficienței termice, reducerea puterii necesare cazanului și reducerea emisiilor dăunătoare cu 75% și consumul cu până la 35%. Alegerea unui cazan cu condensare este, prin urmare, cel mai bun mod de a oferi noilor generații un viitor mai durabil. Mai mult, Alteas One Net de la Ariston poate asigura eficiență și performanță maximă până la clasa A + în orice condiții, datorită funcției sale inovatoare de control electronic al combustiei.
 2. Nu pierdeți energia.
  Motivul creșterii consumului de energie pentru încălzire și răcire este deseori izolarea slabă. Căldura se poate pierde prin ferestre, pereți, tavane și chiar și prin acoperiș. Prin urmare, sfatul nostru este să optezi pentru uși și ferestre izolate și să apelezi la un specialist pentru a izola acoperișurile și pereții.
 3. Diferențiați între sursele de energie.
  Anumite surse de energie produc un impact mai mic asupra mediului decât altele, la fel și sistemele solare termice ale lui Ariston, care prin furnizarea apei calde menajere fără a genera emisiile de CO2 constituie soluția optimă pentru promovarea sustenabilității mediului.
 4. Alegeți tehnologia inteligentă.
  Noile tehnologii sunt un puternic aliat în lupta împotriva poluării. Datorită aplicației Ariston Net putem reduce nivelul consumului anual cu până la 40%, sporind astfel eficiența energetică a sistemului nostru de încălzire.
 5. Folosiți mai rar mijloacele de transport.
  În sfârșit, să nu uităm că gazele de evacuare aruncate în aer de mașinile personale zi cu zi sunt încă una dintre principalele cauze ale poluării, alături de gazele de ardere din sistemele de încălzire. Acesta este motivul pentru care vă sfătuim să limitați pe cât posibil utilizarea automobilului. Locuitorii din oraș pot folosi mai mult mijloacele de transport în comun și mijloace alternative eco, cum ar fi bicicletele, în timp ce cei care locuiesc în zone periferice pot opta pentru opțiunea excelentă de folosire a mașinilor.