Considerate lucrurile de science-fiction până acum doar câțiva ani, automatizarea locuințelor devine din ce în ce mai răspândită. Transformarea unei case simple în una inteligentă poate fi acum mai simplă decât credeți. Nu mai vorbim de beneficiile economice, căci tehnologia inteligentă, contrar prejudecăților, ne poate ajuta să ne gestionăm consumul de energie mai inteligent și mai eficient. Iată cum să vă faceți casa inteligentă cu câteva sfaturi simple.
Înainte de a începe…
În primul rând, este important să clarificăm ce este o casă inteligentă. Este o casă care utilizează dispozitive conectate la internet pentru a gestiona de la distanță electrocasnice și sisteme, cum ar fi încălzirea și iluminatul.
Temperatura potrivită în orice moment.
Viața modernă, cu toate îndatoririle sale presante, ne stabilește un ritm din ce în ce mai rapid și cu ore mai lungi lipsă de acasă în timpul zilei. Deci este plăcut să te poți baza pe un sistem de încălzire care poate fi controlat de la distanță. De exemplu, datorită aplicației exclusive Ariston Net, care face dialog cu cazanul prin intermediul smartphone-ului dvs., este posibil să programați reglarea și temperatura de încălzire fără a fi acasă. Aplicația poate oferi, de asemenea, raportarea în timp real a consumului de energie, pentru a economisi mai multe informații și despre starea sistemului și chiar vă poate contacta cu un serviciu de asistență tehnică online.
Apă caldă atunci când este nevoie.
În casele inteligente, chiar și apa caldă menajeră poate fi monitorizată de la distanță, cu noua aplicație Aqua Ariston Net (link), care se conectează la noile boilere de la Ariston (cum ar fi de exemplu, wi-fi-ul Lydos) și oferă o serie de utilaje funcții precum indicarea disponibilității apei calde și avertizări în cazul defecțiunii, cu semnalarea la asistență tehnică, dacă este necesar. Aqua Ariston NET are, de asemenea, un program săptămânal pentru a avea apă caldă numai atunci când este necesar și monitorizarea continuă a obiceiurilor noastre, ceea ce permite o economie de energie de 25% în comparație cu modelele tradiționale.
Siguranță îmbunătățită.
În locuințele inteligente, iluminatul poate fi, de asemenea, controlat de la distanță. De exemplu, intensitatea poate fi ajustată în funcție de numărul de persoane din cameră. La fel cum sistemul electric poate fi personalizat, la fel și sistemul pentru deschiderea și închiderea ușilor și monitorizarea senzorilor de mișcare (detectarea intruziunilor).