Blog

Locuiești la apartament? Cum să te încălzești în caz că nu va fi gaz natural?

Fiecare din noi observa instabilitatea livrării gazelor naturale pe piața Moldovei. Gândul că în sezonul rece vom putea rămâne fără de gaz ne face să panicăm și este bine să fii pregătit pentru orice eventualitate. 

Iar soluția cu care venim sunt cazanele electrice de încălzire

Indicatorii de confort și caracter practic ai acestor dispozitive sunt de cel mai înalt nivel, astfel încât aceste mecanisme sunt apreciate pe merit în rândul consumatorilor.

Lucrul acestora se bazează pe utilizarea energiei electrice, datorită căreia este posibilă încălzirea camerei. Prin urmare, este necesar să luăm în considerare mai detaliat caracteristicile acestui echipament și să răspundem la întrebarea cu privire la care cazan electric este cel mai economic.

Caracteristicile tehnice ale cazanelor electrice de încălzire

Varietatea acestor elemente de încălzire este într-adevăr foarte largă. Mai mult, este important să se facă distincția între anumite dispozitive în funcție de caracteristicile lor tehnice. 

Mulți consumatori se înțeleg adesea cum să găsească cel mai economic cazan electric, cel mai puternic eșantion etc. 

Prin urmare, merită să înțelegeți principalele caracteristici tehnice ale acestui echipament și criteriile care afectează alegerea unui anumit eșantion.

 1. Un factor foarte important în alegerea unui cazan este sursa care încălzește apa. 

Acest criteriu afectează direct prețul produsului, performanța și eficiența acestuia. Cazanele cu încălzitor electric tubular (așa-numitele modele TEN) au cel mai mic coeficient de eficiență.

 1. Dacă vorbim despre care sunt cele mai economice cazane electrice de încălzire astăzi, atunci acestea sunt, desigur, dispozitive numite cu inducție. 

Cu toate acestea, acest tip de echipamente nu s-a răspândit încă din cauza faptului că doar câțiva producători sunt angajați în fabricarea lui. 

Cea mai bună opțiune în ceea ce privește prețul și calitatea sunt cazanele electrice cu ioni care economisesc energie care funcționează pe principiul încălzirii electronice.

 1. Un factor la fel de important este metoda de conectare la rețeaua electrică, deoarece cerințele pentru rețeaua de alimentare trebuie să fie luate în considerare chiar înainte de a cumpăra modelul dorit de cazan electric. 

Este important să vă asigurați în prealabil dacă este posibil să trasați o linie cu o putere de 380V. În cazul în care acest lucru nu se poate face, atunci va trebui să alegeți centrala termică electrică economică care poate funcționa dintr-o rețea standard.

 1. O altă condiție căreia trebuie acordată o atenție deosebită este eficiența echipamentului. În funcție de tipul de model puteți alege un cazan electric economic cu una sau alta putere. 

Deci, un cazan de încălzire electrică standard cu economie de energie are un indicator de 6 până la 12 kW, dar există și mostre mai puternice, a căror performanță ajunge la 300 kW.

Multe modele sunt echipate cu automatizări moderne care vă permit să controlați funcționarea echipamentelor de la distanță, iar acest lucru se întâmplă datorită termostatelor instalate în interior și în exterior.

Imediat înainte de a cumpăra un cazan, este foarte important să vă asigurați că dispozitivul respectă pe deplin cerințele stabilite în prealabil pentru acesta și poate fi utilizat într-o anumită încăpere.

Caracteristicile cazanelor electrice cu un singur circuit

Astfel de cazane electrice economice sunt perfecte pentru dispozitivele din casele particulare. Consumul de energie din ele vizează exclusiv încălzirea purtătorului de căldură, prin urmare puterea lor nu diferă de indicatorul prezentat anterior de producător.

 • excelent indicator de performanță. Lichidul de răcire dintr-un astfel de dispozitiv se încălzește foarte repede și se consumă mai puțină energie;
 • dimensiune convenabilă. Astfel de cazane electrice de încălzire – economice sau, dimpotrivă, foarte puternice – sunt extrem de compacte;
 • capacitatea de a încălzi chiar și o structură mare, în ciuda dimensiunilor sale mici.

Tipuri de cazane electrice cu dublu circuit

 • Dispozitive de flux. Aceste mecanisme sunt echipate cu un element special de încălzire prin care trece apa. Principalul dezavantaj al unui astfel de echipament este ca temperatura în timpul procesului de încălzire este influențată de mulți factori, drept urmare acest parametru se modifică constant și, la rândul său, este cauza costurilor suplimentare cu energia.
 • Modele acumulative. Aceste mostre sunt mult mai potrivite pentru casele private, sunt mai economice și permit ca apa caldă să fie disponibilă în mod regulat.

Avantajele instalării unui cazan electric

Printre principalele avantaje pe care le au astfel de echipamente, o atenție deosebită trebuie acordată celor datorită cărora instalarea lor într-o casă privată va fi cea mai de succes soluție.

 • poti instala o centrală electrică de încălzire în orice clădire, cu condiția să aibă acces la rețea. În plus, toate celelalte criterii, cum ar fi înălțimea tavanelor și suprafața totală a clădirii, nu joacă niciun rol în acest caz;
 • procesul de instalare a cazanelor electrice de încălzire este foarte rapid, iar munca în sine nu este dificilă. Cerințele pentru funcționarea acestor mecanisme sunt foarte asemănătoare cu recomandările pentru lucrul cu un cazan.

Este de remarcat faptul că un cazan electric de încălzire este un înlocuitor excelent pentru orice aparat pe gaz. Cu el, puteți încălzi rapid și confortabil întreaga casă, iar procesul acestei lucrări nu necesită abilități speciale.

În absența alimentării cu gaz în casă, are sens să achiziționați un cazan electric.

Echipamentul cu gaz pentru încălzirea apei este singura opțiune atunci când există o limită a energiei electrice.

Desigur, alegerea rămâne la cumpărător, dar am încercat să vorbim sincer despre plusurile și minusurile acestuia. Pe care să o alegi depinde de tine.

Noi te așteptăm în Chișinău pe strada Vadul lui Vodă 68 sau pe chat-ul online din amber.md cu informații verificate și adevărate!