Blog

5 trucuri simple pentru economisirea facturilor la încălzire

Iarna, odată cu încălzirea, facturile de gaze și energie electrică par să depășească controlul nostru. Dar cu o atenție minimă și un truc sau două, nu este deloc atât de dificilă reducerea dispersiei căldurii și economisirea costurilor de încălzire. Să aflăm cum se întâmplă cu Ariston, specialistul în încălzire, și cum să aducem confort în toate camerele din casă și să economisim facturile în același timp.


 1. Reduceți decalajul sub ușa exterioară
  Încercați acest lucru: aplecați-vă și priviți spațiul dintre ușa exterioară și podea: dacă lumina vine din exterior, înseamnă că decalajul este prea mare și lasă aerul rece în casă, pierzând astfel o mare parte din căldură. Dacă acesta este cazul, soluția este destul de simplă: trebuie să strângeți doar știfturile pentru balamale pentru a regla înălțimea ușii și a reduce decalajul.
  Alt mod alternativ, dacă ușa dvs. nu are acest tip de reglare, puteți atașa o fâșie de aluminiu (măsurată la fel ca și golul) pe partea inferioară a ușii.
 2. Eliminați pescajele din cutii electrice
  Poate că nu toată lumea știe că carcasele de priză sunt una dintre cauzele principale ale curentului. Pot avea cavități de perete care canalizează aerul în jurul diferitor camere din casa ta. Pentru a elimina această problemă, trebuie doar să scoateți placa de pe suprafață și să umpleți spațiile goale cu material izolant.
 3. Folosiți termostate programabile
  Termostatele programabile pot aduce economii considerabile. Prin setarea termostatului la aproximativ 15 grade pentru cel puțin 8 ore din zi (noaptea sau când ne aflăm) putem optimiza funcționarea sistemului nostru de încălzire și reduce semnificativ costurile de încălzire. Și modelele Wi-Fi de ultimă generație precum CUBE S NET a lui Ariston folosesc internetul pentru a determina temperatura exterioară, astfel încât încălzirea casnică să poată fi reglată mai eficient.
 4. Blocați ușile și ferestrele cu etanșant dublu
  Ar trebui să ne amintim întotdeauna să izolăm ușile și ferestrele cu etanșant dublu: închiderea acestora cu cheia nu este suficientă. Deoarece, dacă nu le izolați în partea de jos (ca și în cazul ușilor în partea de sus) și sunt vânturi în exterior, acestea pot lăsa aerul să filtreze din exterior, reducând astfel eficiența sistemului de încălzire.
 5. Lasa soarele in casa
  Poate suna neobișnuit, dar lumina soarelui poate ajuta la încălzirea locuinței chiar și în cele mai reci luni, de ce să nu profitați? În timpul zilei, ar trebui să menținem obloanele deschise și jaluzelele, în special în camerele orientate spre sud. Acest lucru permite o cantitate cât mai mare de căldură naturală și ne permite să reglăm sistemul de încălzire la o temperatură mai scăzută. Un alt sfat: pentru a maximiza economia de energie, ar trebui să tăiem din nou orice ramuri de copaci sau arbuști, pentru a preveni lumina solară la ferestre.

Păstrați încălzirea sub control și eficient este acum mai ușor decât oricând: descoperiți întregul potențial al Ariston NET, sistemul inovator care vă permite să verificați setările cazanului și reglarea temperaturii programului prin intermediul smartphone-ului sau al PC-ului.
Păstrați încălzirea sub control și eficientă este acum mai ușor decât oricând: descoperiți întregul potențial al Ariston NET, sistemul inovator care vă permite să verificați setările cazanului și reglajele de temperatură ale programului prin smartphone sau computer