Blog

Cum se reduce umiditatea și se previne mucegaiul pe pereți

Prevenirea mucegairilor pe pereti

Atunci când temperatura scade și zilele ploioase, umiditatea nu este doar în aerul liber, ci și adesea în interior, ceea ce este o veste proastă pentru pereții noștri, unde pot apărea petele de mucegai. Câteva măsuri simple pot opri acest lucru: să aflăm cum.

Primul pas: verificați semnele de umiditate
Un semn inconfundabil de umiditate sunt petele de mucegai pe pereți sau tavane. Dacă apar brusc, s-ar putea să fie din cauza unei scurgeri de apă la etaj sau în încăperile adiacente. Așadar, ar trebui să verificăm dacă există scurgeri.
Condensarea este o altă caracteristică a spațiilor umede: picăturile de apă pe ferestre reprezintă un semn sigur al umidității.
Cel mai bun mod de a înțelege când casa este într-adevăr prea umedă este să folosești un higrometru, care măsoară umiditatea. Acest instrument, care poate fi cumpărat la prețuri rezonabile din magazinele de echipamente electrice sau online, ne va permite să măsurăm umiditatea relativă din cameră în cameră. În timp ce valoarea ideală a umidității relative este cuprinsă între 45% și 55%, peste 70% este condiția optimă pentru formarea mucegaiului, care este nesănătoasă, precum și inestetică.

Aplicați noi obiceiuri
Cea mai eficientă metodă de a elimina petele de mucegai este de a picta peretele cu o vopsea sintetică respirabilă pe bază de apă, la care vom adăuga un agent anti-mucegai specific. Deși acest tip de tratament ajută la prevenirea oricăror formări ulterioare de manșe, este important să luăm anumite precauții simple:

  • în bucătărie, folosiți o hota pentru a expulza vaporii din casă prin conducta de ardere;
  • dacă este posibil, nu spălați sau uscați în camerele umede;
  • mereu aerisți baia după ce ați făcut un duș sau o baie și, în general, aerisiți orice încăpere umedă de mai multe ori pe zi, timp de cel puțin cinci minute. Folosiți un dezumidificator
    Un dezumidificator este un aparat ideal și ușor de utilizat pentru a reduce umiditatea acasă. Tot ce trebuie să faceți este să vă goliți în mod regulat rezervorul de apă. Faceți clic aici pentru a vedea marea gamă de dezumidificatoare de la Ariston, care vin în versiuni portabile utile. De asemenea, au și alte funcții pentru a asigura confortul maxim și pentru a garanta sănătatea întregii familii, de la filtrele de acțiune anti-mucegai și praf, până la indicatorii antigel și nivelul de apă.