Blog

Cum poți economisi bani cu un termostat?

Un termostat de cameră este un dispozitiv care reglează funcționarea unui cazan în funcție de temperatura AERULUI din încăpere.

Cum funcționează reglarea termostatului?

Setați temperatura dorită a camerei pe termostat, de exemplu + 23°С. 

Când temperatura aerului scade cu 0,25-1°C (pragul depinde de modelele de termostat), termostatul dă cazanului comanda de pornire – centrala începe să funcționeze pentru încălzire. 

De îndată ce temperatura aerului din cameră atinge + 23,25°C – + 24°C, termostatul oprește centrala. 

Mai mult, oprește nu numai arzătorul, ci și pompa (începem să economisim).

Aerul din cameră se răcește mult mai lent decât apa din sistemul de încălzire, iar frecvența de pornire a cazanului este redusă de zece ori, ceea ce nu poate decât să afecteze creșterea duratei de viață a dispozitivului.

Avantajele termostatului în apartament/casă:

 1. Nu este nevoie să reglați manual temperatura cazanului – odată ce ați setat-o ​​pe termostat!
 2. Cazanele care NU sunt controlate de un termostat consumă inutil până la 25-30% din energie, deoarece o creștere a temperaturii camerei peste cea necesară, chiar și cu 1 ° C, pe lângă disconfortul tangibil, duce la o risipă semnificativă de combustibil de către cazan. 
 3. Acum puteți să vă ridicați carnetele de gaz, să calculați cât ați plătit pentru ultimul sezon de încălzire. 

Scădeți 25-30% din această sumă – atât ați plăti mai puțin pentru gaz dacă ați avea instalat un termostat de cameră

 1. Nu veți mai încălzi încăperea atâta timp cât nu sunteți acasă, așa cum îl veți seta la o temperatură de menținere de aproximativ 17 grade atunci cât nu sunteți acasă și doar cu o oră înainte de revenire acasă îl puteți seta la temperatura confortabilă ( 23 grade spre exemplu).
 2. Plus încă 30-40kW de energie electrică economisită pe lună și încă un plus reducerea uzurii cazanului, care este imposibil de calculat.Rambursarea și eficiența dispozitivului sunt evidente.

Cum termostatul poate fi conectat?

După alegerea unui model, o persoană se gândește de obicei la modul de conectare a unui termostat la un cazan pe gaz, electric etc. 

Conectarea se efectuează în conformitate cu recomandările pe care producătorul le-a descris în fișa tehnică a dispozitivului. 

4 sfaturi pentru conectarea unui termostat de la specialiștii Amber.md

 1. Nu acoperiți termostatul cu mobilier.
 2. Este necesar să vă asigurați că lumina directă a soarelui nu cade pe dispozitiv.
 3. Nu se recomandă instalarea lângă radiatoare de încălzire sau radiatoare.
 4. Este necesar să se protejeze dispozitivele de curenți.
 5. Nu instalați termostatul în bucătărie, așa cum de obicei bucătăria este cel mai cald loc din casă.

Dacă nu știți cum se conectează un termostat la cazanul D-stră cel mai bine să apelați la serviciul profesional de instalare al unui termostat

Termostatele sunt de următoarele tipuri:

După tipul de conectare:

După tipul de programare:

Pentru a obține condiții confortabile în casă, tu însuți, folosind un termostat, poți seta parametrii întregului tău sistem de încălzire care sunt optimi pentru tine, setându-i la nivelul de temperatură necesar pentru centrala de încălzire.

Ce îți oferă achiziționarea unui termostat?

 1. economii la costurile utilităților (minus 15-30%); 
 2. setarea unei temperaturi confortabile – posibilitatea de a selecta de la 2 la 6 moduri; 
 3. reducerea frecvenței de pornire a cazanului; 
 4. protecție împotriva supraîncălzirii încăperii și a aerului uscat; 
 5. creșterea duratei de viață a echipamentului, în special, a pompei de circulație datorită utilizării cu atenție a cazanului. 

Setarea individuală a temperaturii este potrivită pentru familiile cu copii, unde trebuie să mențineți întotdeauna un mod confortabil, precum și pentru persoanele care sunt deosebit de sensibile la schimbările de temperatură.

Ce accesorii pentru termostate avem în showroom Ciocana

 1. Senzor de temperatură exterioară – care se cuplează cu centralele Ariston care dețin funcția AUTO

Astfel, cazanul tău pe lângă temperatura din încăpere va mai cunoaște și temperatura de afară. 

Și astfel algoritmul AUTO îți va economisi încă 7% din consumul la gaz. 

 1. Sistem de automatizare pentru podea caldă – compusă din automatizarea centrală, actuatoare și termostate independente în fiecare odaie. 

Acest sistem îți poate regla foarte eficient temperatura din fiecare odaie separat (daca dorești într-o odaie poți seta 18 grade iar în alta 23). 

 1. Transmiter pentru a converti termostatul din unul simplu în unul smart. Pentru aceasta este nevoie să cumperi transmiterul SMART separat și te vei putea conecta prin internet la setarile termostatului. 

Ține minte: dacă calculăm statisticile pentru sezonul de încălzire, atunci un termostat de cameră poate reduce consumul de gaz cu 15-30%. 

De asemenea, cu un termostat de cameră, obții controlul climatizării și eliberezi timp și atenție prețios, deoarece totul este controlat automat.

Pentru a te alege cu termostatul cel mai bun poți face următorii pași:

 1. vii în  vizită la showroom-ul nostru de pe pe strada Vadul lui Vodă 68,
 2. ne lași un mesaj pe chat-ul online din amber.md sau viber, telegram pentru o consultație la echipa de profesioniști și plasarea unei comenzi
 3. ne poți telefona pe nr de telefon 060 099 981

Oricare ar fi pașii care îi faci ține minte: la noi poți găsi modele de termostat de la cei mai buni producători din Europa.