Încălzire

5 trucuri simple pentru economisirea facturilor la încălzire

Smart Termostat Ariston CUBE S NET /3319126 - Termostat  /  AMBER-TERM

Reduceți decalajul sub ușa exterioară.

Încercați acest lucru: aplecați-vă și uitați-vă la decalajul dintre ușa exterioară și podea: dacă lumina vine din exterior, înseamnă că decalajul este prea mare, lăsând aerul rece în casă, pierzând astfel mare parte din căldură. Dacă acesta este cazul, soluția este destul de simplă: trebuie să strângeți doar știfturile doar pentru balamale pentru a regla înălțimea uții și a reduce decalajul.

În mod alternativ, dacă ușa dvs. nu are un astfel deastfel de reglaj, puteți atașa o fâșie de aluminiu (măsurată la fel ca și golul) pe partea inferioară a ușii.

Eliminați spațiile goale din cutiile electrice

Poate că nu toată lumea știe că, carcasele de priză sunt una dintre cauzele princpale ale pierderilor de căldură. Pot avea cavități în perete care canalizează aerul în jurul diferitelor camere din casa ta. Pentru a elimina această problemă, trebuie doar să scoateți placa de pe suprafață și să umpleți spațiile goale cu material izolant.

Folosiți termostate programabile

Termostatele programabile pot aduce economii semnificative. Setând termostatul la aproximativ 15 grade pentru cel puțin 8 ore din zi (noaptea sau când nu ne aflăm acasă) putem optimiza funcționarea sistemului nostru de încălzire și reduce semnificativ costurile de încălzire. Și modelele Wi-Fi de ultimă generație precum CUBE S NET de la Ariston folosesc internet pentru a determina temperatura exterioară, astfel încât încălzirea casnică să poată fi reglată mai eficient.

Blocați ușile și ferestrele duble

Ar trebui să ne amintim întotdeauna să blocăm ușile și ferestrele duble cu șuruburile centrale: blocarea lor cu cheia nu este sufucientă. Deoarece dacă nu le blocați în partea de jos (și în cazul ușilor și în partea superioară) și sunt vânturi în exterior, pot lasă aerul rece să se infiltreze din exterior, reducând astfel eficiența sistemului de încălzire.

Lasă soarele în casă

Poate suna improbabil, dar lumina soarelui poate ajuta la încălzirea locuinței chiar și în cele mai reci luni, de ce să nu profitați? În timpul zilei, ar trebui să menținem obloanele deschise și jaluzele, în special în camerele orientate spre sud. Acest lucru permite o cantitate cât mai mare de căldură naturală și ne permite să reglăm sistemul de încălzre la o temperatură mai scăzută. Un alt sfat: pentru a maximiza economia de energie, ar trebui să tăiem din nou orice ramuri de copaci sau arbuști, pentru a nu îpiedica lumina soarelui să ajungă la ferestre.

Să țineți sub control sistemul de încălzire și implicit consumul de gaze acum este mai ușor decât oricând: descoperiți întregul potențial al Ariston NET, sitemul inovator care vă permite să verivicați setările cazanului și reglajele de temperatură ale programului prin smartphone sau computer