Cum să vă reparați cazanul? 3 sfaturi pentru rezolvarea celor mai frecvente probleme.

Vă confruntați cu probleme la centrala termică: apa caldă sau încălzirea?

Nu vă faceți griji: repararea unui cazan se dovedește adesea a fi mai simplă decât ați crezut. În cele mai multe cazuri, nu este vorba de o defectare reală, ci de probleme destul de comune legate de întreținere. Iată 3 sfaturi pentru rezolvarea lor:

Situația clasică este atunci când un duș relaxant, iar apa caldă se oprește brusc. În loc să vă mulțumiți cu băile reci la mijlocul iernii, de ce nu aruncați o privire la aceste 3 sfaturi simple și să încercați să reparați singur cazanul?
  • Verificați presiunea cazanului.

Presiunea scăzută poate fi cauza lipsei de încălzire a sistemului sau a apei calde. Pentru a asigura funcționarea corectă a cazanului, de fapt, presiunea nu trebuie să scadă niciodată sub nivlul optim de 1 bar. Pentru a restabili parametrii potriviți, reglați supapa pe robinetul de intrare (în partea inferioară a centralei). Dacă problema persistă, trebuie să apelați un inginer specializat pentru a evita compromiterea suplimentară a sistemului.
  • Verificați starea conexiunilor.

Se poate întîmpla uneori ca din cazan să curgă apă. Dacă găsiți o scurgre, nu este cazul să vă panicați: în majoritatea situațiilor, garniturile pompei sunt uzate și va trebui să fie înlocuite. Dacă problema persistă, s-ar putea să fie necesară schimbarea cazanului în sine, iar aceasta ar fi o oportunitate bună de a alege un cazan cu condensare precum Alteas ONE NET de la Ariston, modalitatea ideală de a reduce facturile lunare cu până la 40% și de a ne îndepărta atenția asupra mediului înconjurător.


  • Reprogramarea setărilor cazanului.

În cele din urmă, funcționarea defectoasă a centralei poate fi, de asemenea, cauzată de o defecțiune momentană a sistemului electric. Prin urmare, poate fi util să resetați valorile originale, folosind manualul de instrucțiuni.


Ai avut vreodată de a face cu oricare dintre aceste probleme? Vă rugăm lăsați un comentariu și spuneți-ne despre experiența dvs.
Service Centru autorizat Ariston:

Tel: 022 47 02 02